Černohorský řízek – klasika, která vždy potěší

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na černohorský řízek. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.

Černohorský řízek
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Černohorský řízek

Co budeme potřebovat:
  • 1 kg vepřové karé
  • 500 g brambory
  • 2 ks vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 3 PL hladká mouka
  • sůl podle chuti
  • mletý pepř podle chuti
  • mletý kmín podle chuti
  • majoránka podle chuti
  • olej na smažení
  • hladká mouka na obalování
  • strouhaný sýr k posypání

Jak budeme postupovat:

1. Maso nakrájejte na plátky, lehce je naklepejte a poté osolte a opepřete.

2. Oloupejte cibuli a česnek, nakrájejte je nadrobno a smíchejte s 1 vejcem. Brambory nastrouhejte najemno, přidejte rozmixovanou cibuli a česnek, vejce, mouku a podle chuti sůl, mletý černý pepř, mletý kmín a majoránku. Vše dobře promíchejte. Mouku přidávejte postupně – můžete přidávat nebo ubírat podle potřeby.

3. Karé obalte v hladké mouce a poté v bramborovém těstíčku. Připravené kotlety osmažte na rozpáleném oleji. Před podáváním posypte strouhaným sýrem.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na řízek z mletého masa s uzeným eidamem a s kapustami.