Domů Recepty Maková bábovka s tak jemnou a nadýchanou chutí, že se Vám rozplyne...

Maková bábovka s tak jemnou a nadýchanou chutí, že se Vám rozplyne na jazyku!

ZDROJPrima kuchařka

Dnešní recept na luxusní makovou bábovku, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Romany Važanské, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Nyní už ale zpět k dnešnímu receptu. Příprava je velice snadná a časově nenáročná. Tato bábovka je tak skvělým tipem na případnou víkendovou snídani do postele. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tuto fantastickou makovou bábovku!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Maková bábovka
Zdroj: Prima Kuchařka

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento sýrový koláč!


Výborný recept na luxusní makovou bábovku:

Co budeme potřebovat:

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 1 vejce
  • 70 ml oleje
  • 250 – 300 ml mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 van. cukru
  • citronová kůra
  • 200 g mletého máku
Nepřehlédněte:
Chutný, jemný a vláčný karamelový krém, který se hodí ke všem dezertům!

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si jednoduše smícháme všechny suché ingredience. Poté si v druhé míse smícháme mléko, olej a přidáme do suché směsi.

2) Důkladně promícháme a nalijeme do vymazané a moukou posypané formy.

3) Pečeme při 180-190 stupních zhruba 45 minut. Špejlí zkoušíme, zdali je bábovka už hotová. Po dopečení a vychladnutí pocukrujeme.