Domů Recepty Pečené vepřové maso – propečené, lehce křupavé, křehké a aromatické maso

Pečené vepřové maso – propečené, lehce křupavé, křehké a aromatické maso

ZDROJretete-usoare.eu

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na pečené vepřové maso. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Co budeme potřebovat:

  • 2 kg vepřové kotlety

Na marinádu:

  • 3 lžíce soli
  • mletý černý pepř (podle chuti)
  • 20 ml 9% octa
  • 30 ml slunečnicového rostlinného oleje

Na omáčku:

  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 lžíce medu

Jak budeme postupovat:

1. Vepřovou kotletu důkladně omyjte pod proudem teplé vody a v případě potřeby je oškrábejte nožem. Osušte je papírovými utěrkami.

Pečená vepřová kotleta - propečené, lehce křupavé, křehké a aromatické maso!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Vezměte velký kuchyňský nůž a propíchněte jím masitou část vedle kosti. Snažte se ji udělat co nejhlubší, aby marináda lépe pronikla do masa.

Pečená vepřová kotleta - propečené, lehce křupavé, křehké a aromatické maso!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Připravte marinádu: do hluboké mísy nalijte ocet a rostlinný olej. Přidejte sůl a mletý černý pepř a dobře promíchejte lžící.

Pečená vepřová kotleta - propečené, lehce křupavé, křehké a aromatické maso!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Vepřovou kotletu položte na velký plech tak, aby se dala pohodlněji polévat marinádou. Zkuste ji lžičkou vpravit i do řezů, které jste udělali nožem, a pak ji dobře vmasírujte po celém těle.

Nepřehlédněte:
Ten nejlepší obracený, borůvkový koláč! Svou chutí ohromí každého
Pečená vepřová kotleta - propečené, lehce křupavé, křehké a aromatické maso!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Větší plech vyložte několika proužky pečicího papíru, doprostřed položte okořeněné vepřové maso a pevně ho zabalte do papíru. Poté ji také zabalte do několika proužků alobalu. Snažte se ho zabalit co nejtěsněji, aby pod papírem nebylo příliš mnoho vzduchu.

Pečená vepřová kotleta - propečené, lehce křupavé, křehké a aromatické maso!
Zdroj: retete-usoare.eu
Pečená vepřová kotleta - propečené, lehce křupavé, křehké a aromatické maso!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Vložte plech do trouby a pečte maso 2 hodiny při 200°C.

Pečená vepřová kotleta - propečené, lehce křupavé, křehké a aromatické maso!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Po dvou hodinách vyjměte vepřové maso z trouby a rozbalte ho.

8. Příprava omáčky: do hluboké mísy nalijte sójovou omáčku. Přidejte med a hořčici a promíchejte je dohladka.

Pečená vepřová kotleta - propečené, lehce křupavé, křehké a aromatické maso!
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Maso štědře potřete omáčkou pomocí silikonového štětce.

10. Maso nechte odkryté a pečte dalších 30 minut při stejné teplotě, dokud maso nezíská zlatavou kůrčičku.

Pečená vepřová kotleta - propečené, lehce křupavé, křehké a aromatické maso!
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Vepřové maso je připraveno! Nechte ji trochu vychladnout. Poté ji můžete vykostit nebo nakrájet nožem a podávat s přílohou z pečených brambor nebo oblíbeným salátem.

Pečená vepřová kotleta - propečené, lehce křupavé, křehké a aromatické maso!
Zdroj: retete-usoare.eu

12. Maso je velmi chutné, aromatické a šťavnaté, protože bylo zabalené v alobalu, který mu nedovolil příliš vyschnout, ale vařilo se ve vlastní šťávě.

Pečená vepřová kotleta - propečené, lehce křupavé, křehké a aromatické maso!
Zdroj: retete-usoare.eu