Domů Recepty Pečené zelí v křupavé strouhance – skvělá alternativa k masovým řízkům

Pečené zelí v křupavé strouhance – skvělá alternativa k masovým řízkům

ZDROJretete-usoare.eu

Dnes vám doporučujeme připravit lahodné pečené zelí – skvělou alternativu k masovým řízkům. Příprava je rychlá a snadná. Pečené zelí je chutné teplé i studené. Můžete je podávat jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu. Obvykle ho podáváme se zakysanou smetanou a česnekovou omáčkou.

Pečené zelí v křupavé strouhance
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Pečené zelí v strouhance

Co budeme potřebovat:

  • jedna hlávka bílého zelí (900 g)
  • 3 vejce
  • 3 lžíce mouky
  • 100 g strouhanky
  • 1 lžička granulovaného česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl – podle chuti
  • voda – pro vaření
  • olej – na smažení

Jak budeme postupovat:

1. Hlávku zelí omyjte a odstraňte mělké listy. Poté ji rozkrojíme na 8 dílů tak, aby listy každého dílu držel kousek kůry (rozkrojíme ji na poloviny a každou polovinu pak na 4 díly).

Pečené zelí v křupavé strouhance!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Vložte kousky zelí do hrnce s vroucí, mírně osolenou vodou. Vařte je 5 minut pod pokličkou. Tím dosáhnete středně tuhé konzistence – ne příliš křupavé a ne příliš měkké.

Nepřehlédněte:
Tento salát s výraznou chutí a lehce pikantním nádechem
Pečené zelí v křupavé strouhance!
Zdroj: retete-usoare.eu

Náš tip: Pokud máte rádi velmi měkké zelí, vařte ho 7 minut, a pokud ho máte raději křupavější, vařte ho 3 minuty.

3. Vyjměte zelí z vody a nechte ho trochu vychladnout.

4. Smíchejte strouhanku s granulovaným česnekem a paprikou (samozřejmě můžete použít své oblíbené koření nebo bylinky).

Pečené zelí v křupavé strouhance!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Vejce vyšlehejte metličkou do hladka a přidejte do nich trochu soli.

6. Každý kousek zelí obalte v mouce, pak ho namočte do rozšlehaných vajec a obalte ve strouhance. Pokud chcete, aby byla vrstva strouhanky tenčí, můžete zelí obalit pouze ve vejci a strouhance a vynechat fázi s moukou.

Pečené zelí v křupavé strouhance!
Zdroj: retete-usoare.eu
Pečené zelí v křupavé strouhance!
Zdroj: retete-usoare.eu
Pečené zelí v křupavé strouhance!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Smažte obalené zelí v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Stupeň propečení upravte podle vlastní chuti – zelí je již uvařené, takže se nemusíte bát, že by zůstalo syrové.

Pečené zelí v křupavé strouhance!
Zdroj: retete-usoare.eu
Pečené zelí v křupavé strouhance!
Zdroj: retete-usoare.eu

8. S velkou chutí podávejte tuto dobrotu!

Pečené zelí v křupavé strouhance!
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na pečené zelí v strouhance zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na pečené kuře s bílým zelím: Už ho jinak ani nepřipravuji!