Kuřecí kousky s bramborami zapečené v troubě s bešamelovou omáčkou a sýrem

Dnes vám přinášíme mimořádně chutný recept, a to kuřecí kousky s bramborami zapečené v troubě s bešamelovou omáčkou a sýrem. Jedná se o mimořádně atraktivní oběd pro každého. Kuře zůstalo šťavnaté a spolu s bešamelovou omáčkou a sýrem se chuť dotvořila.

kuřecí kousky s bramborami zapečené v troubě s bešamelovou omáčkou a sýrem
Zdroj: Kuhinja za 10
Co budeme potřebovat:
  • 400 g kuřecích prsou
  • brambory
  • cibule
  • paprika
  • sýr – na posypání

Na marinádu:

  • sůl, suché koření, paprika, oregano a rajčatový protlak

Na omáčku:

  • 3 lžíce mouky
  • 300 ml mléka
  • 50 g másla

Jak budeme postupovat:

1) 400 g kuřecích prsou nakrájíme na středně velké kostky a naložíme do marinády: sůl, suché koření, paprika, oregano a rajčatový protlak. Dobře promícháme a uložíme do chladničky až do použití.

2) Brambory nakrájíme na plátky a také ochutíme: olejem, solí, suchým kořením, paprikou.

3) Předehřejte troubu na 220 °C a brambory rovnoměrně rozprostřete na dno formy. Pečeme 15 – 20 minut.

4) Jednu cibuli nakrájíme na kostičky a několik minut ji osmahneme. Přidáme kuřecí maso a jednu papriku a vše pečeme asi 10 minut.

kuřecí kousky s bramborami zapečené v troubě s bešamelovou omáčkou a sýrem
Zdroj: Kuhinja za 10

5) Po 20 minutách v troubě jsou brambory napůl hotové. Přidejte obsah pánve a rovnoměrně rozdělte. Přidejte trochu petrželky. Vraťte do trouby na dalších 15-20 minut.

6) Během této doby připravte bešamelovou omáčku. Na pánvi rozpusťte 50 g másla a postupně za stálého míchání přidejte 3 lžíce mouky. Dávejte pozor, aby se mouka nepřipálila. Přidejte 300 ml mléka a míchejte, dokud se hrudky nerozpadnou.

7) Kuře a brambory jsou hotové, tak je přelijte bešamelovou omáčkou a ještě trochou petrželky. Vraťte do trouby na dalších 5 minut.

kuřecí kousky s bramborami zapečené v troubě s bešamelovou omáčkou a sýrem
Zdroj: Kuhinja za 10

8) Mezitím nastrouhejte 100 g taveného sýra a rozetřete ho na bešamelovou omáčku, která je již pěkně propečená. Vraťte do trouby na pouhé 2 minuty, aby se sýr rozpustil.

VIDEO NÁVOD ZDE:

A je to. Na talíři to vypadá nesmírně hezky a atraktivně a kuře s bramborami a bešamelovou omáčkou je super šťavnaté a lahodné. Recept rozhodně doporučuji.