Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na mini koblihy je tím pravým. Křupavé, chutné, smažené mini koblihy podávané s dvojitou polevou: kondenzovaným mlékem a rozpuštěnou čokoládou!

Mini koblihy s čokoládou
Co budeme potřebovat:
- 2 vejce
- 100 g cukru
- 250 ml mléka
- 100 g másla
- 1 lžička soli
- 1 lžička jedlé sody
- 650-700 g mouky
- 500 ml rafinovaného slunečnicového oleje (na smažení)
- kondenzované mléko – podle chuti (k podávání)
- rozpuštěná čokoláda nebo čokoládová poleva – podle chuti (k podávání)
Jak budeme postupovat:
1. Vejce a cukr dejte do mísy. Míchejte metličkou do hladka.
2. Přidejte mléko, sůl, rozpuštěné a vychladlé máslo. Míchejte.
3. Mouku prosejte do samostatné mísy a smíchejte ji s jedlou sodou. Vmíchejte do ní tekutou směs. Těsto nejprve promíchejte stěrkou a poté ho prohněťte rukama. Mělo by být poměrně husté, pružné a nelepivé.

4. Nechte ji 15 minut “odpočívat” a přikryjte ji pokličkou.
5. Na pomoučené desce těsto rozválejte na váleček silný asi 5 mm.

6. Nakrájejte je na čtverce pomocí nože na pizzu.


7. Čtverečky těsta postupně smažte (v několika fázích) ve velkém množství rozpáleného oleje na mírném ohni 2-3 minuty do zlata za častého míchání děrovanou lžící.



8. Koblihy podávejte křupavé a opečené, potřete je kondenzovaným mlékem a rozpuštěnou čokoládou!


Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na mini koblihy s čokoládou i Vašim přátelům! Doporučujeme také: Čokoládovo-tvarohový koláč bez pečení POUZE ZE TŘÍ SUROVIN – zmizí z talíře okamžitě!