Pomerančový dresink s oreganem a mákem – delikátní spojení ingrediencí

Představte si chvíli, kdy se zdánlivě nesouvislé složky spojí do jedinečného gastronomického zážitku. Náš pomerančový dresink s oreganem a mákem vám nabízí právě tu možnost. Skrze jemné spojení pomeranče, oregana a máku se vytváří chuťová symfonie, která zaujme vaše smysly. Připravte se na neotřelou kombinaci a ochutnejte, jak harmonicky mohou tyto ingredience spolu ladit.

Pomerančový dresink s oreganem a mákem
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Pomerančový dresink s oreganem a mákem

Co budeme potřebovat:
  • 1 ks pomeranč
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce mletého máku
  • 1 hrst lístků oregana
  • 1 lžíce medu
  • sůl, pepř
Zdroj: skinnyms.com

Jak budeme postupovat:

1. Pomeranč omyjte a nastrouhejte polovinu kůry. Šťávu z poloviny pomeranče sceďte do malé uzavíratelné nádoby.

2. Přidejte kůru, olej, mák, med, nasekané oregano a špetku soli a pepře. Sklenici uzavřete, dobře protřepejte a dejte alespoň na půl hodiny do chladničky.

3. Připravte si mísu čerstvé zeleniny a těsně před podáváním zálivku znovu protřepejte, nalijte ji na zeleninu a promíchejte.

Zdroj: skinnyms.com

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na pomerančový dresink s oreganem a mákem i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také Salát Caesar s křupavou slaninou a česnekovými bagetami!