Domů Recepty Cibulačka jako lusk – zasytí a zahřeje

Cibulačka jako lusk – zasytí a zahřeje

Tradiční cibulačka není jen obyčejná cibulová polévka, ale je to lék. Cibule má antibiotické a protivirové účinky, rozpouští hleny a čistí průdušky. Pojďme na recept!

Cibulačka
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Cibulačka

Co budeme potřebovat:

  • 3 ks cibule
  • 4 ks brambor
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/2 KL mleté sladké papriky
  • 1/2 KL majoránky
  • podle chuti sůl

Jak budeme postupovat:

1. Očištěné brambory nakrájejte na kostičky a uvařte je v osolené vodě.

2. Připravte si na pánvi jíšku: na oleji osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte mletou papriku a mouku. Přidejte vodu a míchejte, aby se netvořily hrudky.

3. Přidejte cibulovou směs do hrnce s bramborami. Vařte asi 20 minut.

4. Podle chuti osolte a přidejte majoránku.

5. Podávejte s opečeným chlebem.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Zapékané kuřecí maso s česnekem a žampióny: Skvělý oběd pro celou rodinu.