Tato čočková polévka se špenátem a citronem je plná vlákniny. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav. Příprava tohoto skvělého pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Čočková polévka se špenátem a citronem
Co budeme potřebovat:- 2 lžíce olivového oleje
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkve
- 2 stroužky česneku
- 1 ks rajčat
- 1/2 KL mletého kmínu
- 1 KL kurkumy
- 1 KL himálajské soli
- 1/2 KL mletého černého pepře
- 1 ks bobkového listu
- 1 litr zeleninového vývaru
- 200 g čočky
- 1 balíček čerstvého špenátu
- 1 ks citronu
Jak budeme postupovat:
1. Čočku namočte ideálně den předem. Na přípravu polévky však stačí dvě hodiny. Čočka se však bude vařit ještě déle, dokud nebude měkká.
2. Na olivovém oleji osmahněte nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou mrkev.
3. Když je cibule měkká, přidejte rozdrcený česnek. Chvíli smažte.
4. Přidejte nakrájená rajčata a koření – kmín, kurkumu, sůl a černý pepř.
5. Přidejte okapanou čočku, bobkový list a zalijte vývarem.
6. Vařte, dokud čočka nezměkne.
7. Vyjměte a vmíchejte do polévky omyté špenátové listy.
8. Nakonec přidejte lžíci nebo dvě citronové šťávy podle chuti.
Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na čočkovou polévku se špenátem a citronem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také tyto Krůtí závitky plněné špenátem, brynzou a rajčaty – skvělý tip na oběd.