Chutná čočková polévka se špenátem a citronem

Tato čočková polévka se špenátem a citronem je plná vlákniny. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav. Příprava tohoto skvělého pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.

Čočková polévka se špenátem a citronem
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Čočková polévka se špenátem a citronem

Co budeme potřebovat:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks rajčat
  • 1/2 KL mletého kmínu
  • 1 KL kurkumy
  • 1 KL himálajské soli
  • 1/2 KL mletého černého pepře
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200 g čočky
  • 1 balíček čerstvého špenátu
  • 1 ks citronu

Jak budeme postupovat:

1.  Čočku namočte ideálně den předem. Na přípravu polévky však stačí dvě hodiny. Čočka se však bude vařit ještě déle, dokud nebude měkká.

2. Na olivovém oleji osmahněte nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou mrkev.

3. Když je cibule měkká, přidejte rozdrcený česnek. Chvíli smažte.

4. Přidejte nakrájená rajčata a koření – kmín, kurkumu, sůl a černý pepř.

5. Přidejte okapanou čočku, bobkový list a zalijte vývarem.

6. Vařte, dokud čočka nezměkne.

7. Vyjměte a vmíchejte do polévky omyté špenátové listy.

8. Nakonec přidejte lžíci nebo dvě citronové šťávy podle chuti.

Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na čočkovou polévku se špenátem a citronem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také tyto Krůtí závitky plněné špenátem, brynzou a rajčaty – skvělý tip na oběd.