Luxusní kokosová roláda, která se hodí nejen k odpolední kávě!

Pokud milujete kokos alespoň z poloviny tak jako já, pak je tento recept přesně pro vás! Dnes si společně přichystáme luxusní kokosovou roládu. Hledáte-li tedy ideální inspiraci k odpolední kávě, pak tato kokosová roláda je pro vás!

Základem tohoto kokosového pokušení jsou nadrcené sušenky, džem a nesmí chybět samozřejmě rum. Spojení těchto všech ingrediencí je prostě božské! Jedinou nevýhodou této mňamky je že se jedná o nepečený dezert, tím pádem je nutné, aby nám roláda alespoň 2 hodiny zůstala v lednici a krásně nám ztuhla. Při plánováni to mějte tedy na paměti. Příprava je jinak ale velice jednoduchá a rychlá, neměla by vám zabrat víc jak 30 minut. Jakmile však tuto roládu okusíte, ocitnete se v říši chuťového blaha, které jen tak nebudete chtít opustit.

Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tuto výbornou kokosovou roládu!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Fantastická nepečená kokosová roláda: Recept zde!
Zdroj: zinoti.lt

Pokud hledáte nějakou sladkou dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento slaný štrůdl!


Výborný recept na luxusní kokosovou roládu:

Co budeme potřebovat:

  • 3 lžíce džemu
  • 500 g sušenek
  • 200 g másla
  • 3 lžíce kakaa
  • 100 g cukru krystal
  • 1 ČL kávy
  • 200 g kokosu
  • lžička rumu
  • 200 g moučkového cukru
  • šálek vody

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si smícháme šálek vody s cukrem (krystal) a také kávou. Promícháme a přidáme kakao, rum a džem. Znovu důkladně promícháme a vypracujeme si hezkou hladkou směs.

2) V dalším kroku si nadrtíme sušenky. Můžeme k tomu využít mixér. Sušenky si smícháme se 100 g kokosu a také námi připravenou směsí z prvního kroku. Znovu důkladně promícháme a vypracujeme si těsto. Podle potřeby můžeme přidat vodu.

3) Těsto rozdělíme na 2 části. Každou část si rozválíme na potravinářské folii. Ideálně do tvaru obdélníka.

4) Nyní si připravíme krém. Smícháme si 100 g kokosu, máslo a cukr (můžeme přidat špetku mléka). Promícháme a krém si rozdělíme na 2 části.

5) V posledním kroku už jen stačí krémem pomazat těsta a zarolovat do rolády. Na úplný závěr rolády umístíme alespoň na 2 hodiny do lednice, aby nám roláda hezky ztuhla.