Domů Recepty Kachní prsa s fíkovou omáčkou

Kachní prsa s fíkovou omáčkou

Kachní maso si rozumí snad s každým ovocem. Pokud jste ho ještě nezkusili s čerstvými fíky a portským, je nejvyšší čas to napravit. Připravte si s nami lahodné kachní prsa s fíkovou omáčkou!

Kachní prsa s fíkovou omáčkou
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Kachní prsa s fíkovou omáčkou

Co budeme potřebovat:

  • 2 ks kachních prsou
  • 4 ks zralých fíků
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce portského vína
  • 2 dl slepičího vývaru (polovina vývaru)
  • sůl, pepř, sušený tymián


Jak budeme postupovat:

1. Připravte omáčku. Fíky omyjte a nakrájejte na malé kostičky. Zahřejte je s cukrem a octem na mírném ohni. Přidejte lžíci vody a vařte džem, dokud nezhoustne. Nakonec přidejte vývar a portské a nechte ho na mírném ohni zredukovat asi na polovinu objemu. Chuť omáčky lze vyvážit trochou soli.

2. Mezitím předehřejte troubu na 200 °C a vložte do ní pekáč, aby se zahřál. Kachní prsa z obou stran osolte a opepřete. Před zahřátím je položte na pánev kůží dolů. Když prsa pustí tuk, otočte je a nechte je zatáhnout z druhé strany. Upečená prsa položte kůží nahoru do vyhřáté misky, posypte tymiánem a vložte do trouby asi na 7 minut.

Nepřehlédněte:
Rychlý brynzovo-špenátový koláč - neodolatelná kombinace chutí!

3. Podávejte nakrájená na tenké plátky a přelitá fíkovou redukcí. Jako příloha se hodí noky ve tvaru lžíce z bramborové kaše ozdobené nasekanou pažitkou.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na kachní prsa s fíkovou omáčkou zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na krůtí prsa s žampionovo-sýrovou omáčkou a gnocchi.