Domů Recepty Vynikající dezert s jablečnou vrstvou a oříškovou polevou

Vynikající dezert s jablečnou vrstvou a oříškovou polevou

ZDROJprostyprzepisna.pl

Vyzkoušejte tento vynikající dezert s jablečnou vrstvou a oříškovou polevou. Poprvé jsem tento dort vyzkoušela na narozeninové oslavě kamarádky. Chutnalo mi to tak moc, že jsem se rozhodla udělat si ho doma. Ukázalo se, že i všem členům rodiny chutnaly.

latino
Zdroj: prostyprzepisna.pl

Co budeme potřebovat:

Na základ:

  • 0,5 kg mouky
  • 200 g margarínu
  • 100 g cukru (můžete dát méně)
  • 2 vejce
  • 1 lžička sody
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce mléka

Jablečná vrstva:

  • 1 kg jablek
  • 2 zelená želé

ARAŠÍDOVÉ MÁSLO:

  • 120 g nasekaných vlašských ořechů
  • 100 g cukru
  • 3 lžíce mléka
  • 3 lžíce medu
  • 120 g másla

podnos 18 x 22 cm


Jak budeme postupovat:

1. Mouku nasypeme na prkénko, doprostřed rozklepneme vejce a promícháme. Přidejte měkký margarín a ostatní přísady. Vše důkladně prohněťte v homogenní těsto.

2. Vyložte velký plech papírem. Vyválejte těsto a vyložte jím formu.

3. Vložte je do trouby předehřáté na 180 °C a pečte, dokud nezhnědnou (přibližně 10-12 minut).

4. Jablka oloupejte, nakrájejte na menší kousky, vložte do hluboké pánve, podlijte vodou a osmažte. Přidejte želé a dobře promíchejte. Odstavte z ohně a nechte vychladnout.

Nepřehlédněte:
Jako stvořený ke kávě: Čokoládovo-arašídový zákusek

5. Všechny ingredience na směs lískových oříšků vložte do hrnce a přiveďte k mírnému varu. Odstavte a nechte vychladnout.

6. Vyjměte koláč z trouby a nechte ho vychladnout.

7. Velký plát křehkého těsta rozkrojte na polovinu.

8. Na jednu polovinu dejte lžíci jablečné směsi, přiklopte druhou polovinou a přelijte vychladlou polotuhou ořechovou směsí.

9. Dezert dejte do lednice, nejlépe přes noc.

Přejeme Vám dobrou chuť.