Recept líné ženy – stačí navrstvit všechny ingredience a vložit do trouby

Milujeme rychlé, snadné a chutné recepty, při kterých nemusíte ušpinit hromadu nádobí. Tento recept líné ženy si zamilujete. Všechny ingredience se vloží do jedné pánve a upečou se. Pochoutka pro dny, kdy raději trávíte méně času v kuchyni!

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg bílého zelí
  • 700 g mletého masa
  • jedna velká cibule
  • jedna velká mrkev
  • 3-4 malá rajčata (můžete nahradit rajčaty z konzervy nebo rajčatovou omáčkou)
  • 4 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 20-30 g másla (nepovinné)
  • sůl, mletý černý pepř, koření na maso – podle chuti

Pokud chcete, můžete do masové směsi přidat ½ hrnku rýže.

Zdroj: retete-usoare.eu

Jak budeme postupovat:

1.Cibuli a mrkev nastrouhejte na velkém struhadle.

2.Přidejte 3 lžíce zakysané smetany, sůl, mletý černý pepř a koření na maso podle chuti.

3.Přidejte mleté maso. Velmi dobře promíchejte.

4.Zelí nakrájejte nadrobno. Posypte je solí a rukama dobře prohněťte.

5.Připravenou směs zelí a masa rozprostřete střídavě ve vrstvách do hluboké pánve. Vrchní vrstvu by mělo tvořit zelí.

6.Rajčata nakrájejte na kolečka a položte je na vrstvu zelí. Potřete je lžící fermentovaného krému (můžete je jednoduše pokapat olejem).

Zdroj: retete-usoare.eu

7.Pokud připravujete pokrm z libového, suššího masa, můžete na povrch přidat trochu másla nakrájeného na kostičky.

8.Zakryjte plech alobalem a vložte jej do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte 30-40 minut. Poté alobal z povrchu odstraňte a pečte dalších 15-20 minut do hněda.

9.Voňavý, chutný a atraktivní pokrm vyjměte z trouby. Porcujte ho a podávejte pokapaný kečupem nebo zakysanou smetanou (volitelně)!

Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme vám dobrou chuť.