Hříšně dobrý dezert: Čokoláda v listovém těstě

Hledáte inspiraci na něco opravdu chutného? Tato neodolatelně dobrá čokoláda v listovém těstě je opravdu velmi jednoduchá. Stačí do těsta zabalit tabulku čokolády a hříšně dobrý dezert je na světě.

hříšně dobrý dezert: Čokoláda v listovém těstě
Zdroj: mtvuutiset.fi
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Čokoláda v listovém těstě

Co budeme potřebovat:
  • 1 balíček tabulková čokoláda
  • 1 balíček válcované listové těsto
  • vejce na mazání


Jak budeme postupovat:

  • Předehřejte troubu na 200 °C a vyložte plech pečicím papírem.
  • Rozložte plát listového těsta a položte na něj čokoládu tak, aby měl po dlouhých stranách dostatečně široký plát volného těsta – čokoládu musíte do těsta zabalit. Zbylé těsto odkrojte.
  • Poté těsto po stranách diagonálně nařízněte. Čokoládu zabalte tak, že nejprve přeložíte kousky těsta, které jsou u kratší strany čokolády přes čokoládu a pak střídavě přeložíte proužky těsta z jedné strany na druhou.
  • Obalenou čokoládu položte na vyložený plech a potřete ji rozšlehaným vejcem.
  • Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut.
  • Upečený koláč nechte mírně vychladnout, aby čokoláda trochu ztuhla.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na čokoládu v listovém těstě zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na jednoduchý a rychlý dezert: Banány v listovém těstě s čokoládou a ořechy.