Čokoládové sušenky – hotové za 20 minut a děti je zbožňují

Tyto čokoládové sušenky jsou výjimečné – mají křupavou, popraskanou kůrku a měkkou, hladkou, dokonce lehce krémovou drobenku. Jejich příprava trvá 20-25 minut (včetně doby pečení). Připravte si je s námi!

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • 100 g hořké čokolády
  • 25 g másla
  • jedno středně velké vejce (55-65 g)
  • 80 g hnědého nebo bílého cukru
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 80 g hladké mouky

Z těchto surovin získáte 18-19 sušenek.


Jak budeme postupovat:

1. Čokoládu nalámanou na kousky a máslo vložte do hrnce se silným dnem. Rozpusťte je na mírném ohni za stálého míchání (nebo v mikrovlnné troubě).

2. Homogenní směs nechte vychladnout.

3. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli.

4. Vejce a cukr šlehejte mixérem na plné obrátky: 3-4 minuty, dokud nevznikne nadýchaná, objemná, bělavá pěna.

5. Do vaječné pěny přidejte rozpuštěnou a vychladlou čokoládu. Promíchejte stěrkou dohladka.

Zdroj: retete-usoare.eu

6. Přidejte suché přísady. Velmi dobře promíchejte stěrkou, dokud nevznikne husté, homogenní a viskózní těsto.

7. Sušenky tvarujte lžící nebo lžičkou a pokládejte je přímo na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou fólií.

  • Pokud vám těsto vyjde hustší než nám, můžete z něj rukama vytvarovat kuličky velikosti vlašského ořechu a položit je na připravený plech.

8. Sušenky pečte 13-15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.°C. Dávejte pozor, abyste je příliš nevysušili: ihned po upečení by měly být velmi měkké.

9. Nechte je zcela vychladnout a ztuhnout. Trochu ztuhnou a mírně se odlepí od pečicího papíru.

10. Sušenky přendejte na talíř. Podávejte je a vychutnejte si jejich báječnou chuť!

Přejeme vám dobrou chuť.