Konzervované maso ve vlastní šťávě je chutné a výborně se uchovává

Konzervované maso ve vlastní šťávě je chutné, výborně se uchovává po dlouhou dobu a lze z něj připravit mnoho pokrmů. Zkuste si ho připravit, když máte dostatek kvalitního masa, zejména pokud ho nemůžete zmrazit!

Zdroj: творим и пробуем

Co budeme potřebovat:

  • kuřecí maso
  • sůl
  • voda

Pro každou 500 ml sklenici:

  • ½ lžičky soli
  • 3 zrnka jalovce
  • 5 mletých zrnek černého pepře
  • 1 bobkový list
Zdroj: творим и пробуем

Jak budeme postupovat:

1.Sklenice umyjte jedlou sodou a dobře je opláchněte. Sklenice by se měly několik minut vařit ve vodě.

2.Kuřata nakrájejte na plátky a zcela je vykostěte. Maso nakrájejte na vhodné kousky, které lze snadno vložit do sklenic.

3. Zbytky kostí nevyhazujte: uvařte z nich koncentrovanou polévku a doplňte jí konzervy, které nebudou plné. Podle chuti osolte.

4.Do každé připravené sklenice vložte 3 zrnka černého pepře a 2 bobule jalovce. Poté je naplňte kousky masa do poloviny a umístěte je co nekompaktněji. Ke každému z nich přidejte kousky stehen a kousky prsou.

5.Do každé sklenice přidejte ¼ lžičky soli, špetku jalovce, 2 zrnka černého pepře a bobkový list.

6.Do sklenic přidejte kousky masa a naplňte je pouze po hrdlo. Posypte je ¼ lžičky soli.

7.Zakryjte sklenice hliníkovou fólií.

8.Položte je na plech vyložený pečicím papírem a posypaný solí.

9.Vložte plech do studené trouby. Zahřejte ji na 180°C a pečte 60 minut.

10.Poté snižte teplotu trouby na 100 °C a maso pečte další 4 hodiny.

11.Vyjměte plechy z trouby. Okamžitě je vyjměte z plechu a odstraňte sůl ze dna.

12.Z každé plechovky odstraňte hliníkovou fólii. V případě potřeby doplňte vařící polévkou z kuřecích kostí. Ihned přikryjte sterilizovaným víkem a pevně uzavřete.

13.Nechte plechovku vychladnout a přikryjte ji teplou dekou.

14.Uložte je na skladovací místo.

VIDEO NÁVOD:

Přejeme vám dobrou chuť.