Sušenkový dezert se smetanou podávaný ve skleničce – Vyzkoušejte tuto dobrotu!

Máme pro vás skvělý tip na rychlou a chutnou svačinku! Dnes si společně přichystáme sušenkový dezert se smetanou podávaný ve skleničce. Příprava této mňamky je velice snadná a časově nenáročná. Pokud tedy vás nebo vaše děti honí mlsná, je toto ta správná volba!

Oslovili jsme vás touto dobrotou? Pojďme si tedy společně přichystat tento smetanový dezert se sušenkami podávaný ve skleničce!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Smetanový dezert se sušenkami podávaný ve skleničce
Zdroj: humormagazine.com

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto sýrové koule!


Výborný recept na sušenkový dezert ve skleničce:

Co budeme potřebovat:

základ:

  • 250 g sušenek
  • 10 ml mléka
  • nuttela

krém:

  • 30 ml mléka
  • 3 ks žloutků
  • 1 pytlík vanilkového pudinku
  • 5 g másla
  • 3 lžíce cukru
  • 5 g čokolády

navrch:

  • 200 ml smetany
  • 200 g cukru
  • čokoláda
  • mleté lískové oříšky

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si na krém smícháme na mírném plamenu žloutky, pudink a také mléko. Mícháme až do zhoustnutí směsi. Jakmile nám směs vychladne přidáme máslo a také cukry.

2) Sklenice či poháry si vyložíme sušenkami, které můžeme navlhčit mlékem a poté rozlámat na menší kousky.

3) Nuttelu si zahřejeme ve vodní lázni a rovnoměrně umístíme na sušenky. Následuje polovinu pudinkového krému a poté další patro sušenek.

4) Dále si rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a smícháme se zbytkem krému. Důkladně promícháme a umístíme na sušenkovou vrstvu.

5) V posledním kroku si vyšleháme smetanu s cukrem a umístíme na čokoládovou vrstvu. Nakonec posypeme oříšky a umístíme zhruba na 4 hodiny do lednice, aby nám dezert krásně ztuhnul.