Dezert z kakaového těsta a nadýchaného krému! Vyzkoušejte tuto dobrotu

Pokud patříte mezi milovníky pudinkových dezertů, pak jste tu správně! Dnes si společně přichystáme buchtu s kakaovým těstem a vanilkovým krémem! Spojení zakysané smetany s pudinkem je prostě výborné! Příprava tohoto dezertu vám zabere jen pár minut. Tento dezert je tak skvělým tipem na pohoštění při nečekaných návštěvách.

Oslovil vás tento recept? Pojďme si společně přichystat tento dezert z kakaového těsta a nadýchaného krému!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Recept na buchtu s pudinkem a zakysanou smetanou
Zdroj: bucatarianoastra.online

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento borůvkový dezert!


Výborný recept na dezert z kakaového těsta:

Co budeme potřebovat:

těsto:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 200 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 polévkovou lžíci zakysané smetany
  • lžička jedlé sody

náplň:

  • 2 pytlíky vanilkového pudinku
  • 500 ml mléka
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 pytlíky vanilkového cukru
  • 550 ml smetany (nejméně 20% tuku)

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si smícháme mouku s pokrájeným máslem, dále přidáme moučkový cukr, jedlou sodu, kakao a také vejce. Nyní těsto důkladně hněteme. Jakmile je těsto hezky táhle rozdělíme jej na 2 poloviny.

2) Připravíme si plech, který si vyložíme pečícím papírem a posypeme moukou. Na plech umístíme jednu část těsta.

3) Pokračujeme krémem. Klasickým způsobem si uděláme pudink se zakysanou smetanou. Jakmile pudink doděláme a vychladne nám, tak přidáme smetanu. Důkladně promícháme a rovnoměrně rozetřeme na těsto. Poté přiklopíme druhou polovinou těsta.

4) Pečeme při 180 stupních zhruba 25-30 minut. Po dopečení a vychladnutí je ideální nechat buchtu přes noc v troubě pořádně zatuhnout.