Dokonalé spojení – Palačinky s ricottou a špenátem!

Palačinky nemusí být jen sladké – můžete je naplnit masem. špenátem, šunkou, sýrem, masem nebo houbami. Náš recept je dietnější a také zdravější. Měkké palačinkové těsto, špenát, česnek a ricotta pohladí vaše chuťové pohárky a zároveň dodají tělu potřebné vitamíny. Přesvědčte se sami – Palačinky s ricottou a špenátem!

Palačinky s ricottou a špenátem
Zdroj: cookmagazine.pl
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Palačinky s ricottou a špenátem

Co budeme potřebovat:

na palačinky:

  • 2 šálky mléko
  • 1 šálek hladká mouka
  • 2 ks vejce
  • špetka sůl
  • špetka cukr

na náplň:

  • 400 g ricotta
  • 200 g čerstvý špenát
  • 3 hřebíčky česnek
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • máslo
  • olej

Jak budeme postupovat:

1. V míse připravte těsto na palačinky vyšleháním vajec, mléka, mouky, cukru a soli.

2. Na pánvi rozehřejte v poměru 1:1 trochu másla a oleje a usmažte tenké palačinky.

3. Na jiné pánvi rozehřejte máslo, přidejte špenát a trochu vody. Špenát duste, dokud neztratí většinu vody.

4. Pak přidejte nasekaný česnek, sůl a pepř podle chuti. Ještě asi minutu povařte a horký špenát smíchejte s čerstvou ricottou.

5. Teplé palačinky naplňte špenátovo-sýrovou náplní a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na palačinky s ricottou a špenátem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na krůtí závitky plněné špenátem, brynzou a rajčaty – skvělý tip na oběd!