Domů Recepty Fantastický krémovo-makový dezert zalitý čokoládou: Vyzkoušejte tuto dobrotu!

Fantastický krémovo-makový dezert zalitý čokoládou: Vyzkoušejte tuto dobrotu!

ZDROJKetkes.com

Hledáte-li ideální dezert k víkendové kávě, pak je možná vaše hledání u konce. Dnes si totiž společně přichystáme fantastický krémovo-makový dezert zalitý čokoládou.

Makové moučníky jsou známé především v Evropě, řada cizinců se s nimi jinde nesetkala a ani netuší, že se tato skvělá surovina může využívat během pečení. A přitom jde o takovou lahůdku. Příprava této makové mňamky je navíc velice jednoduchá a časově nenáročná. Zvládne jej připravit téměř každý kuchařský začátečník.

Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento fantastický makový dezert se žloutkovým krémem a čokoládou!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Recept na makový dezert s vanilkovým krémem a čokoládou
Zdroj: Ketkes.com

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento borůvkový dezert!


Výborný recept na krémovo-makový dezert:

Co budeme potřebovat:

těsto:

  • 8 ks bílků
  • 200 g cukru
  • 100 g mletého máku
  • podle chuti strouhaný kokos
  • 6 lžic polohrubé mouky

krém:

  • 8 ks žloutků
  • 200 g cukru
  • 3 dl mléka
  • 1 lžíce škrobu
  • 2 lžíce pudinkového prášku
  • 50 g másla

na vrch:

  • půl hrnku kávy
  • 150 g nadrcených sušenek
  • 180 g tmavé čokolády
  • 2 lžíce mléka
Nepřehlédněte:
Nepečené řezy ze Salka: Výborný vánoční dezert ke kávě

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si vyšleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu. Poté přidáme mouku, mák a také kokos. Důkladně promícháme  a vypracujeme si hezké hladký těsto.

2) Nyní si připravíme plech, který si vyložíme pečícím papírem. Těsto na plech rovnoměrně rozetřeme. Pečeme při 180 stupních zhruba 25 minut.

3) Pokračujeme krémem. Vyšleháme si žloutky s cukrem. V druhé míse si škrob necháme rozpustit v mléce a přidáme do žloutkové směsi. Tuto směs si začneme zahřívat na mírném plamenu. Po chvilce přidáme pudinkový prášek. Stále mícháme dokud nám krém nezhoustne a poté odstavíme. Do teplého krému si přimícháme máslo a důkladně jej rozmícháme.

4) Jakmile se nám těsto dopeče a vychladne, tak jej potřeme naším krémem. Na krém naneseme nedrcené sušenky, které jsme rozmočili v kávě.

5) V parní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem. Nakonec tuto čokoládovou polevu naneseme na vrch našeho dezertu a rovnoměrně uhladíme. Necháme vychladnout.