Domů Recepty Vídeňské brambory s extra lahodnou omáčkou – nepotřebujete k nim ani hlavní...

Vídeňské brambory s extra lahodnou omáčkou – nepotřebujete k nim ani hlavní chod

ZDROJkochbar.de

Vídeňské brambory s extra lahodnou omáčkou. Skvělý nápad na přílohu nebo hlavní jídlo, které můžete připravit rychle a opravdu snadno. Tajemství spočívá ve správné kombinaci ingrediencí, díky níž vznikne jeden dokonalý pokrm, který může nahradit i hlavní chod. Polevu tvoří kombinace slaniny, másla a šlehačky.

Zdroj: kochbar.de

Co budeme potřebovat:

  • 500 g brambor
  • 150 g slaniny nakrájené nadrobno
  • 1 velká cibule

Na omáčku:

  • 100 ml smetany ke šlehání (nebo smetany na vaření)
  • petržel
  • kousek másla (asi 1-2 lžičky)
  • 1 lžička hořčice podle chuti

Jak budeme postupovat:

1) Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka ve slané vodě.

2) Slaninu orestujeme na pánvi, poté přidáme cibuli a když chytne zlatou barvu, vmícháme kousek másla.

3) Brambory scedíme, přidáme na pánev se cibulkovou směsí a přimícháme i smetanu.

4) Necháme chvíli povařit, aby se směs zredukovala a pak už jen ozdobíme petrželkou (případně pažitkou) a můžeme podávat. Můžeme doladit i trochou hořčice.

Přejeme dobrou chuť!