Žloutkové řezy s medem a ořechy – tento dezert se naprosto rozplývá na jazyku

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na žloutkové řezy s medem a ořechy. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.

Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

Co budeme potřebovat:

  • 30 dkg hladké mouky
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 1 lžička medu
  • 7 dkg másla
  • 2 vejce
  • 1 lžička jedlé sody

Ořechová sušenka:

  • 6 vajec
  • 15 dkg cukru
  • 3 lžíce vody
  • 0,5 dl oleje
  • 15 dkg hladké mouky
  • 1/2 balíčku mouky. prášek do pečiva
  • 10 dkg mletých ořechů

Krém:

  • 3 žloutky
  • 15 dkg cukru krupice
  • 2 balíčky. vanilkový pudink
  • 7 dl mléka
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 25 dkg másla

Jak budeme postupovat:

1) Na medové těsto smíchejte všechny ingredience, v případě potřeby přidejte více mouky. Těsto by mělo být tvárné. Rozválejte na dva pláty a každý z nich pečte na obráceném plechu (25 x 35 cm) při 180 stupních 8-10 minut.

2) Vejce na piškot rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky vyšleháme s 10 dkg cukru, vodou, olejem a ořechy. Bílky vyšlehejte se zbývajícím cukrem do pěny. Do směsi ořechů opatrně vmíchejte mouku a prášek do pečiva – stačí promíchat rukou. Pečte na stejném plechu, na kterém jste pekli plechy z rubové strany. Pečte při 180 stupních asi 25 minut.

3) Krém: Žloutky smíchejte s cukrem, mlékem a pudinkovým práškem. Z této směsi uvařte na plameni pudink a nechte ho vychladnout. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a přidejte do vychladlého krému. Rozdělte krém na dvě části a část krému nechte na povrchu.

4) Sestavte dezert: medová plástve, pudink, ořechový piškot, pudink, medová plástve. Navrch rozetřete krém. Navrch můžete ještě rozetřít ořechy v cukru. 10 kg vlašských ořechů smíchejte s 1 lžící másla a 1 lžící moučkového cukru. Můžete je také posypat nasekanými ořechy, čokoládovými hoblinkami, kakaem nebo jednoduchou polevou.

Přejeme vám dobrou chuť!