Výborné vepřové maso z trouby – vyzkoušejte ho

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času. Vyzkoušejte recept na výborné vepřové maso z trouby. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd


Co budeme potřebovat:

  • 750 g vepřových stehen (nebo kuřecích prsou)
  • 4 vejce
  • sůl
  • strouhanka
  • olej na mazání

Na omáčku:

  • 200 ml vody
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 polévková lžíce hořčice, 1 polévková lžíce. 1 lžíce hořčice, 1 lžíce kečupu
  • 1 polévková másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička vegety a mletého černého pepře (ne příliš mnoho)

Jak budeme postupovat:

1) Maso nakrájejte na plátky, osolte, opepřete, obalte ve strouhance a znovu okořeňte.

2) Rozšlehejte vejce, přidejte trochu soli a obalte plátky ve strouhance.

3) Ihned je potřete olejem a osmažené položte šikmo na plech.

4) Osušte a připravte omáčku na zalití: všechny ingredience dejte do mísy a zalijte horkou vodou, aby se máslo rozpustilo. Doporučuji udělat alespoň jednu a půl až dvě dávky.

5) Kotlety přelijte šťávou, přikryjte alobalem a pečte asi 1/2 hodiny při 220 °C.