Luxusní kakaovo-smetanové řezy s čokoládou – Dezert, který milují nejen děti!

Dnes si společně přichystáme kakaovo-smetanové řezy s čokoládou. Pokud tedy hledáte nějakou tu novou inspiraci k nedělní kávě, jste tu na správném místě! Tento recept Vás okouzlí svou snadnou a také velice rychlou přípravou, Vám tak zůstane více času na jiné aktivity. Spojením čokolády a zakysané smetany nám vznikne nezapomenutelná chuť, které se jen tak nebudete chtít vzdát. Jsem tedy přesvědčen, že se tato buchta stane pravidelnou součástí vaší kuchyně.

Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento čokoládový dezert se smetanovým krémem!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Recept na čokoládovou buchtu se zakysanou smetanou!
Zdroj: otslabnete.koshachek.com

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento tvarohový dezert!


Výborný recept na kakaovo-smetanové řezy:

Co budeme potřebovat

těsto:

  • 80 g hladké mouky
  • 80 g čokolády
  • 70 g cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 ks vajec
  • 1 pytlík prášku do pečiva
  • 1 pytlík vanilkového cukru

krém:

  • 150 g cukru
  • 50 ml zakysané smetany
  • 20 ml mléka
  • 2 pytlíky vanilkového cukru
  • 1 pytlíky vanilkového pudinku
  • čokoláda na polevu
  • 2 lžíce oleje (poleva)

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si smícháme vajíčka s oběma cukry. V druhé misce si smícháme kakao, mouku, nakrájené kousky čokolády a také prášek do pečiva. Promícháme a přidáme vajíčka.

2) Připravíme si plech, který si vyložíme pečícím papírem. Směs na něj poté rovnoměrně rozetřeme. Pečeme při 150 stupních zhruba 15-20 minut.

3) Pokračujeme krémem. Klasickým způsobem si uděláme pudink. Přidáme polovinu cukru a na mírném ohni přivedeme k varu. Jakmile nám vystydne přidáme vanilkový cukr, zbylý cukr a také zakysanou smetanu. Vše důkladně promícháme.

4) Korpus, který jsme vytáhli z trouby si rozřízneme na 3 stejné části. Poté stačí už jen poskládat stylem korpus, krém, korpus, krém korpus. Vrch poté polijeme rozpuštěnou čokoládou.