Domácí chléb podle mé babičky – takový chléb v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden

Tento domácí chléb dělávala moje babička a vydrží vám opravdu celý týden. Dělám ho už 20 let a doporučuji ho každému, kdo chce poctivý domácí chléb. Jsme přesvědčeni, že nebudete zklamáni! Dlouho neváhejte a pusťte se do toho. S výsledkem budete více než spokojeni.


Co budeme potřebovat:

  • 3 hrnky hladké mouky 00
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 lžička celého kmínu
  • 3 lžičky soli
  • 1 a 1/4 šálku vody

Jak budeme postupovat:

  1. Postupujte jako u klasického těsta. Kvásek smíchejte s trochou teplé vody, droždím a cukrem. Pak vše zpracujte dohromady a nechte kynout alespoň 3 hodiny. Zpravidla platí, že čím déle těsto kyne, tím více děr se v něm po upečení objeví.
  2. Z vykynutého těsta vytvarujte bochánky a položte je na pečicí papír. Pečte v troubě předehřáté na 250 °C po dobu 15 minut, poté snižte teplotu na 220 °C a pečte dalších 35 minut. Po vytažení z trouby chléb potřete vodou a nechte vychladnout.

Přejeme vám dobrou chuť!