Babiččiny selské pečené brambory se zeleninou – Celá rodina je miluje

Dnes jsme pro vás připravili recept na lahodnou pochoutku, která si nás téměř okamžitě získala svou chutí. Připravte si babiččiny selské pečené brambory se zeleninou. Recept je opravdu jednoduchý a vhodný pro vegetariány, ale milovníci masa mohou přidat klobásu nebo párky.

Zdroj: youtube/yemek

Babiččiny selské pečené brambory se zeleninou:

Co budeme potřebovat:

  • 4 lžíce slunečnicového oleje + 45 ml
  • 1 cibule
  • 2 střední brambory
  • 400 gramů bílého krouhaného zelí
  • 1 mrkev
  • 3 zelené papriky
  • ½ sladké červené papriky
  • 1 lžička chilli
  • 2 lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžičky soli
  • 3 vejce
  • 1 šálek mléka
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 2 a ½ lžíce hladké mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • trochu petrželky
  • 200 gramů strouhaného čedaru nebo eidamu

Jak budeme postupovat:

  1. Nejprve oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli. Poté osmahněte cibuli na čtyřech lžících oleje. V další fázi, když cibule zesklovatí, přidejte oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Podusíme a dusíme pod pokličkou asi 5 až 10 minut. Nyní do směsi přidejte nastrouhané bílé zelí a nahrubo nastrouhanou mrkev. Ingredience dobře promíchejte a pokračujte v restování na pánvi.
  2. V poslední fázi přidejte nakrájenou a očištěnou zelenou a červenou papriku. Nakonec ji podle chuti osolte a opepřete a přikrytou několik minut povařte.
  3. Když je zelenina podušená, odstavte ji z ohně a nechte vychladnout. Mezitím ve velké míse rozšlehejte vejce s kořením (sůl, pepř, chilli) a přidejte nadrobno nasekanou petrželku.
  4. Do směsi přidejte prášek do pečiva, vmíchejte hladkou mouku, přilijte bílý jogurt a mléko a vypracujte homogenní těsto.
  5. Přeložte dušenou zeleninu a vše rovnoměrně rozvrstvěte do zapékací misky vymazané olejem. Posypte strouhaným sýrem a pečte v troubě 30 až 35 minut při 180 °C.

VIDEO NÁVOD:

Sdílejte tento recept, vaši přátelé si ho zamilují.