Jednoduchá hrášková polévka s mátou je lahodná krémová polévka bez zahušťování, kterou připravíte za 15 minut. Jednodušší už to být nemůže! Tato zdravá polévka dodá vašemu tělu dostatečné množství bílkovin a také vlákniny. Hrášek je přece luštěnina s významným obsahem bílkovin. A protože ji stačí jen chvíli povařit, zachová si i značnou část stopových prvků.

Hrášková polévka s mátou
Co budeme potřebovat:
- 500 g mražený hrášek
- 2 PL olivový olej
- 2 ks jarní cibulky
- 1 litr zeleninový vývar
- 1 hrst lístky máty
- podle chuti sůl, mletý černý pepř
- podle chuti zakysaná smetana
Jak budeme postupovat:
- Rozehřejte olej a přidejte jarní cibulku nakrájenou na kolečka.
- Minutku osmahneme a přisypeme hrášek, který lehce posolíme a opepříme.
- Promícháme a zalijeme vývarem.
- Vše přivedeme k varu a povaříme zhruba 10 minut.
- Nakonec přidáme celé lístky máty, polévku odstavíme a rozmixujeme do krémova.
- Pokud je třeba, dochutíme solí, pepřem a podáváme ozdobenou lístky máty. Navrch můžeme přidat zakysanou smetanu pro ještě lepší chuť.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na hráškovou polévku s mátou i Vašim přátelům! Doporučujeme také: Jarní krémová polévka z medvědího česneku, jejíž příprava vám zabere půl hodinu a chutná úžasně.