Rychlá a chutná hrášková polévka s čerstvou mátou – kombinace, kterou si zamilujete

Jednoduchá hrášková polévka s mátou je lahodná krémová polévka bez zahušťování, kterou připravíte za 15 minut. Jednodušší už to být nemůže! Tato zdravá polévka dodá vašemu tělu dostatečné množství bílkovin a také vlákniny. Hrášek je přece luštěnina s významným obsahem bílkovin. A protože ji stačí jen chvíli povařit, zachová si i značnou část stopových prvků.

Rychlá a chutná hrášková polévka s čerstvou mátou
Zdroj: receptes.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Hrášková polévka s mátou

Co budeme potřebovat:
  • 500 g mražený hrášek
  • 2 PL olivový olej
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 litr zeleninový vývar
  • 1 hrst lístky máty
  • podle chuti sůl, mletý černý pepř
  • podle chuti zakysaná smetana


Jak budeme postupovat:

  • Rozehřejte olej a přidejte jarní cibulku nakrájenou na kolečka.
  • Minutku osmahneme a přisypeme hrášek, který lehce posolíme a opepříme.
  • Promícháme a zalijeme vývarem.
  • Vše přivedeme k varu a povaříme zhruba 10 minut.
  • Nakonec přidáme celé lístky máty, polévku odstavíme a rozmixujeme do krémova.
  • Pokud je třeba, dochutíme solí, pepřem a podáváme ozdobenou lístky máty. Navrch můžeme přidat zakysanou smetanu pro ještě lepší chuť.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na hráškovou polévku s mátou i Vašim přátelům! Doporučujeme také: Jarní krémová polévka z medvědího česneku, jejíž příprava vám zabere půl hodinu a chutná úžasně.