Ověřený recept: Výborný černohorský řízek i na slavnostní stůl

Černohorský řízek je pochoutka s nádechem jedinečnosti díky voňavému těstíčku. Pokud jste se pustili do přípravy, děláte dobře. Jedná se o tradiční pochoutku, která se hodí i na slavnostnější stůl. Přejděme k receptu!

ověřený recept: výborný černohorský řízek i na slavnostní stůl
Zdroj: recetario.lavillita.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Černohorský řízek

Co budeme potřebovat:
  • 1 kg vepřové karé
  • 500 g brambory
  • 2 ks vejce
  • 3 stroužky česnek
  • 1 ks cibule
  • 3 PL hladká mouka
  • podle chuti sůl
  • podle chuti mletý černý pepř
  • podle chuti mletý kmín
  • podle chuti majoránka
  • olej na smažení
  • hladká mouka na obalování
  • strouhaný sýr na posypání


Jak budeme postupovat:

  • Maso nakrájejte na plátky, lehce je naklepejte a poté je osolte a opepřete.
  • Oloupejte cibuli a česnek, nakrájejte je nadrobno a smíchejte s 1 vejcem.
  • Brambory nastrouhejte najemno, přidejte rozmixovanou cibuli a česnek, vejce, mouku a podle chuti sůl, mletý černý pepř, mletý kmín a majoránku. Vše dobře promíchejte.
  • Mouku přidávejte postupně – můžete přidávat nebo ubírat podle potřeby.
  • Řízky obalte v hladké mouce a poté v bramborovém těstíčku. Připravené řízky osmažte na rozpáleném oleji. Před podáváním posypte strouhaným sýrem.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na černohorský řízek zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na zdravé a chuťově fantastické těstoviny s cuketou, houbami a luxusní hořčičnou omáčkou!