Chutné závitky z vepřové pečeně podávané s rýží – doporučujeme

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? V dnešním příspěvku si ukážeme recept od Moniky a připravíme si chutné závitky z vepřové pečeně podávané s rýží. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

chutné závitky z vepřové pečeně podávané s rýží – doporučujeme
Zdroj: Monika Sochorová

Recept na chutné závitky z vepřové pečeně:

Co budeme potřebovat:

  • Vepřová pečeně
  • Hořčice
  • sůl, pepř
  • sádlo
  • cibule

Na náplň:

  • vejce
  • slanina
  • pórek
  • petrželka

můžeme přidat uzeninu dle oblíbenosti


Jak budeme postupovat:

1) Maso na závitek nakrájíme tak, že první plátek nedokrojíme až do konce.

chutné závitky z vepřové pečeně podávané s rýží – doporučujeme
Zdroj: Monika Sochorová

2) Plátky si naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí.

chutné závitky z vepřové pečeně podávané s rýží – doporučujeme
Zdroj: Monika Sochorová

3) Připravíme si náplň. Umícháme si tužší vejce se slaninou, pórkem a petrželkou.

chutné závitky z vepřové pečeně podávané s rýží – doporučujeme
Zdroj: Monika Sochorová

4) Náplň navrstvíme na plátek a srolujeme ho. Zajistíme nití.

chutné závitky z vepřové pečeně podávané s rýží – doporučujeme
Zdroj: Monika Sochorová
chutné závitky z vepřové pečeně podávané s rýží – doporučujeme
Zdroj: Monika Sochorová

5) Závitky obalíme v mouce a nakrájíme si cibuli na plátky.

chutné závitky z vepřové pečeně podávané s rýží – doporučujeme
Zdroj: Monika Sochorová

6) Následně je opečeme na sádle ze všech stran a zarestujeme společně s cibulí a lžící hořčice.

chutné závitky z vepřové pečeně podávané s rýží – doporučujeme
Zdroj: Monika Sochorová

7) Podlijeme přibližně do poloviny masa a dáme péct pod pokličkou na 170 stupňů cca hodinu, poté odkryjeme a dopečeme na 220 stupňů do barvičky.

chutné závitky z vepřové pečeně podávané s rýží – doporučujeme
Zdroj: Monika Sochorová
chutné závitky z vepřové pečeně podávané s rýží – doporučujeme
Zdroj: Monika Sochorová