Vepřové trhané maso s domácími hranolkami a hořčicovou majonézou

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd. Vepřové trhané maso s domácími hranolkami a hořčicovou majonézou je strašně jednoduché na přípravu a velmi chutné. Za recept děkujeme Petře. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

vepřové trhané maso s domácími hranolkami a hořčicovou majonézou
Zdroj: Petra Žídková

Recept na vepřové trhané maso s domácími hranolkami:

Jak budeme postupovat:

1) Potřebujeme vepřovou kýtu, plecko nebo krkovičku. Ta je nejtučnější, takže nejlepší.

2) Pak koření na vepřovou pečeni, kterým maso potřeme, sůl a pepř. Může se použít i med a hořčici.

3) Dát do pekáčku, přidat tři cibule a podlít vodou. Pečeme v troubě na 150-160° asi 5 hodin. A pak už jen natrhat vidličkou a dát třeba do tortilly.

Recept na domácí hranolky – zde.