Recept na vynikající domácí máslové sušenky s čokoládovou polevou!

Dnes si společně přichystáme fantastické domácí máslové sušenky s čokoládou, které krásně voní po vanilce. Hodí se jak s čajem, tak jen tak se sklenicí mléka. Hledáte-li tedy ideální mňamku k vám na stůl či už jen chcete vyzkoušet trochu “jiné“ cukroví, pak jste tu na správném místě! Příprava těchto sušenek je díky foto návodu absolutně jednoduchá a zvládne ji téměř každý.

Honí vás už mlsná? Pojďme si tedy společně přichystat tuto fantastickou mňamku v podobě máslových sušenek s čokoládovou polevou!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Recept na máslové sušenky s čokoládou - Prima inspirace
Zdroj: kulinariya123.blogspot.com

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tuto piškotovou roládu!


Výborný recept na domácí máslové sušenky:

Co budeme potřebovat:

  • 110 g másla o pokojové teplotě
  • 145 g kukuřičného škrobu
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • půl sáčku prášku do pečiva
  • 1 ks vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • špetku vanilkové esence
  • špetku soli

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si utřeme změklé máslo a moučkový cukr do pěny. Nic se neděje, pokud jsou v pěně hrudky. Postupně přidáváme kukuřičný škrob, mouku, prášek do pečiva, vejce, vanilkový cukr, esenci a sůl.

Pokud nemáme mixér můžeme využít sílu naších rukou. 
Pokud nemáme mixér můžeme využít sílu naších rukou.                                 Zdroj: kulinariya123.blogspot.com

2) Důkladně promícháme a vypracujeme si hezké nelepivé těsto. To si poté zabalíme do potravinářské folie a uložíme na půl hodinky do lednice.

3) Jakmile nám tato doba uběhne, tak začneme tvořit jednotlivé sušenky. Vždy odkrojíme potřebný kousek a vytvarujeme kuličku. Válením kuličky se propracujeme k oválku. Každý oválek si na jednom konci vytvarujeme vidličkou, tak jako na obrázku.

Vidličku můžeme nahradit například nožem.   
Vidličku můžeme nahradit například nožem.                                             Zdroj: kulinariya123.blogspot.com

4) Jednotlivé sušenky vyskládáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme při 180 stupních zhruba 10 minut. Jakmile nám sušenky vychladnou, tak si jednu polovinu sušenky pomažeme marmeládou či nutellou a přiklopíme druhou sušenkou.

Plech si nezapomeneme vystlat pečícím papírem. 
Plech si nezapomeneme vystlat pečícím papírem.                                          Zdroj: kulinariya123.blogspot.com

5) Na úplný závěr si připravíme klasickým způsobem čokoládou polevu a jednotlivé sušenky v polevě namáčíme. Poté stačí už jen nechat zatuhnout.