Famózní kokosové bounty čoko-kuličky, pouze ze 4 ingrediencí

Kokos a čokoláda je ta nejlepší kombinace, jaká může ve sladkostech existovat. Výroba kuliček Bounty je rychlá a snadná, takže si je zkuste vyrobit doma.

famózní kokosové bounty čoko-kuličky, pouze ze 4 ingrediencí
Zdroj: najprzepis.pl

Kokosové Bounty čoko-kuličky

Co budeme potřebovat:
  • 4 šálky strouhaného kokosu + trochu na posypání
  • 1 plechovka (400 g) kondenzovaného mléka
  • 200 g čokolády (nahrubo nasekané)
  • 1 lžíce kokosového oleje


Jak budeme postupovat:

  • Vezměte si mísu, do které vysypete strouhaný kokos. Přidejte do něj kondenzované mléko. Nalijte ho přímo z plechovky na kokos, nemusíte ho vařit ani dělat hustší karamelovou směs.
  • Poté dobře promíchejte kondenzované mléko a strouhaný sušený kokos, nejlépe vidličkou. Pak vezměte malou lžičku a po troškách z ní oddělujte kokosovou směs. Lžící tvarujte kuličky – pomáhejte si rukama. Hotové kuličky položte na plech, nejlépe vyložený pečicím papírem, aby se lépe oddělovaly. Poté je vložte do lednice a řádně vychlaďte. Kuličky musí být opravdu pevné, aby se dobře obalily v ještě teplé čokoládě a neroztekly se.
  • Mezitím, co kuličky ztuhnou, připravte si menší, ale hlubokou mísu. Hořkou čokoládu do ní nalámejte nebo nasekejte. Vložte ji na několik sekund do mikrovlnné trouby, pak ji trochu promíchejte a postup opakujte, dokud se úplně nerozpustí. Pokud chcete, můžete čokoládu rozpustit i ve vodní lázni, ale v mikrovlnné troubě je to rychlejší. Poté přidejte olej do čokolády a dobře promíchejte, dokud se ingredience nespojí.
  • Vychladlé a ztuhlé kuličky pak jednu po druhé vhoďte do čokolády, vidličkou je otočte a opět vyjměte na plech s pečicím papírem. Když jsou všechny hotové, posypte je trochou kokosu a dejte je zpět do lednice, dokud čokoláda neztuhne. Uložte je do lednice, kde vydrží několik dní. Jsou však tak obrovské, že tam rozhodně dlouho nevydrží.

Přejeme dobrou chuť!

famózní kokosové bounty čoko-kuličky, pouze ze 4 ingrediencí
Zdroj: najprzepis.pl

Pokud Vás tento inspirativní recept na kokosové Bounty čoko-kuličky zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Božská Raffaello buchta s vanilkovým krémem a ořechovým těstem!