Domů Recepty Božský čokoládový dort bez mouky – úžasná chuť i příprava

Božský čokoládový dort bez mouky – úžasná chuť i příprava

ZDROJThy Than

Patříte mezi milovníky čokoládových dezertů? Pokud ano, tak je tento dnešní recept přímo pro Vás. Společně si připravíme božský čokoládový dort bez mouky, který má úžasnou chuť a jednoduchou přípravu, kterou zvládne každý. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě tohoto dortu ocení všichni.

h pxdqf zg
Zdroj: Thy Than

Recept na božský čokoládový dort bez mouky:

Co budeme potřebovat:

  • 120 g hořké čokolády
  • 30 g másla
  • 30 ml mléka
  • 4 bílky
  • špetka soli
  • 50 g cukru
  • 4 bílky
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Krém:

  • 150 g hořké čokolády
  • 400 g sladké smetany
  • 30 g cukru

Glazura:

  • 50 g kakaového prášku
  • 115 g cukru
  • 85 ml vody
  • 85 g sladké smetany
  • želatina

Jak budeme postupovat:

1) Do mísy nasypte čokoládu a přidejte máslo. Přendejte nad vodní lázeň a promíchejte. Přidejte mléko a znovu promíchejte, abyste získali tekutější hmotu.

2) Oddělíme si žloutky od bílků. K bílkům přidáme špetku soli a ušleháme dotuha a pomalu přidáváme cukr. Ke žloutkům přidejte vanilkový extrakt a šlehejte do nadýchané hmoty, přidejte rozpuštěnou čokoládovou směs a promíchejte, aby se ingredience dobře spojily. Nyní přidejte další třetinu bílků a promíchejte a přidejte směs ke zbývajícím bílkům (v tomto pořadí). Vložíme do pekáče, uhladíme a pečeme na 170 stupňů asi 20 minut.

Nepřehlédněte:
Fantasticky nadýchaný koláč s jablky a tvarohem - Prima inspirace
Snímek obrazovky 2022 02 03 v 14.56.09
Zdroj: Thy Than

3) Jakmile je sušenka upečená, opatrně ji přendejte z pečícího plechu na pečící papír. Nechte vychladnout. Během této doby si připravte krém. Čokoládu a 90 g smetany (zbylých 310 g smetany ušleháme) společně rozpustíme nad vodní lázní a do směsi přidáme třetinu šlehačky. Promícháme a směs přidáme do zbývajících dvou třetin smetany. Znovu dobře promíchejte

4) Vychladlou sušenku rozdělíme na 3 stejné díly a na první oplatku opatrně potřeme čokoládovým krémem. Přikryjte další třetinou a znovu potahujte, dokud sušenka nedojde. Nakonec celý povrch přetřete.

Snímek obrazovky 2022 02 03 v 14.56.18
Zdroj: Thy Than

5) Želatinu připravíme podle návodu na sáčku. Ke krevetám přidáme kakao, cukr, vodu a smetanu, dobře promícháme a přivedeme k varu. Necháme trochu vychladnout a vmícháme želatinu. Přeceďte přes cedník, odstavte na dobré dvě hodiny a nalijte na výpek.

Snímek obrazovky 2022 02 03 v 14.56.29
Zdroj: Thy Than

VIDEO NÁVOD NA BOŽSKÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT: