Fantastické čokoládově – mléčné řezy, které chutnají naprosto dokonale!

Recepty na mléčné řezy jsou velmi oblíbené u dětí i dospělých. Tato jednoduchá pochoutka vás zasytí a spolehlivě uspokojí každý mlsný jazýček. Pokud máte tuto pochoutku také rádi, tento recept na čokoládově – mléčné řezy vás potěší.

Fantastické čokoládově – mléčné řezy, které chutnají naprosto dokonale!
Zdroj: ketkes.com

Jedná se o variaci mléčných řezů, ale ve formě celého dortu. Pokud tedy chcete své ratolesti potěšit domácím dortem, bude to určitě dobrá volba. Příprava je velmi jednoduchá a úspěch je zaručen.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Čokoládově – mléčné řezy

Co budeme potřebovat:
  • 6 vajec
  • 200 g cukru
  • 40 ml vody
  • 40 ml oleje
  • 3 polévkové lžíce kakaa
  • 200 g hladké mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva

na krém:

  • 400 g bílé čokolády
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 5 g želatiny

na polevu:

  • 250 g cukru
  • 500 ml vody
  • rumové aroma

na vrch:

  • 1 balení dortové polevy Dr. Oetker


Jak budeme postupovat:

  • Žloutky smíchejte s olejem. Bílky smíchané s cukrem vyšlehejte do tuhé pěny a přidejte vodu. Žloutkovou směs smíchejte s touto pěnou. Přidejte prášek do pečiva, mouku a kakao a šlehejte do pěny. Nalijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte asi půl hodiny.
  • Připravte si krém: smetanu nalijte do mísy a zahřejte ji, přidejte nasekanou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí. Na mírném ohni vařte 5 minut a pak směs odstavte. Rozpusťte želatinu v troše vody a smíchejte ji s čokoládovým krémem, směs zahřejte, ale nenechte ji vařit. Směs nechte vychladnout a poté ji dejte do chladničky alespoň na 3 hodiny, ale může to být i přes noc.
  • Na cukrářskou polevu nechte cukr zkaramelizovat na pánvi se 2 lžícemi vody; když se rozpustí, přidejte ho ke zbytku vody a vařte, dokud nevznikne sirup s rumovou příchutí, ale můžete přidat i instantní kávu podle chuti. Směs nechte vychladnout.
  • Těsto rozkrojte na dva díly a potřete je cukrářskou polevou. Spodní část potřete krémem. Vrchní část položte na krém a potřete polevou Dr. Oetker, ale můžete ji také potřít rozpuštěnou čokoládou.

Přejeme dobrou chuť!

Podělte se o tento recept na čokoládově – mléčné řezy se svými přáteli, určitě si ho také zamilují. Jsme si jisti, že Vás zaujme i tento recept na nepečený mléčný řez se smetanou z dob našeho dětství!