Domů Recepty Vrstvený dezert se zakysanou smetanou a kokosem, s neuvěřitelně skvělou chutí!

Vrstvený dezert se zakysanou smetanou a kokosem, s neuvěřitelně skvělou chutí!

ZDROJgatestesanatos.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Co budeme potřebovat:

ČOKOLÁDOVÉ TĚSTO

  • 4 vejce
  • 6 lžic cukru
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 75 g rozpuštěné čokolády
  • 1/2 prášku do pečiva
  • kakao nebo mletá káva (dekorace)
  • 400 ml zakysané smetany (navrch)
  • 50 g moučkového cukru (navrch)

KOKOSOVÉ TĚSTO

  • 4 vejce
  • 6 lžic cukru
  • 75 g kokosu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva

KRÉM

  • 8 žloutků
  • 200 g cukru
  • 200 g čokolády
  • 250 g másla


Jak budeme postupovat:

  1. Bílky a cukr ušlehejte do tuha. Rozpuštěnou čokoládu smíchejte s moukou a práškem do pečiva. Jemně vmíchejte smetanu.
  2. Těsto nalijte do formy o rozměrech 25 x 30 cm vyložené pečicím papírem. Pečte při 180 °C přibližně 12 až 15 minut.
  3. Kokosové těsto připravte úplně stejně. Nyní je na řadě smetana. V hrnci smíchejte žloutky s cukrem. Začněte zahřívat na mírném ohni po dobu asi 15 minut.
  4. Přidejte čokoládu a jakmile se rozpustí, stáhněte směs z ohně. Po vychladnutí smetany zašlehejte máslo. Polovinu krému rovnoměrně rozetřete na kokos. Na krém položte čokoládovou placku a potřete ji zbytkem krému.
  5. V této fázi a přesně v tomto stavu dejte dort přes noc do chladničky. Druhý den smíchejte zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a míchejte, dokud nevznikne krémová konzistence.
  6. Touto vrstvou krému dezert ozdobte a pěkně uhlaďte. Ozdobte kakaem nebo mletou kávou.
Nepřehlédněte:
5 fantastických receptů na nepečené dorty se snadnou přípravou - Inspirujte se!

Přejeme dobrou chuť!

Vrstvený dezert se zakysanou smetanou a kokosem, se skvělou chutí!
Zdroj: gatestesanatos.com

Sdílejte tento skvělý recept vrstvený dezert i Vašim přátelům! Inspirujte se dalším tipem na skvělý recept a to fantastický nepečený smetanový dort s džemem, sušenkami a čokoládou!