Cihly na zahradě aneb 50+ neobvyklých nápadů na cihlový zahradní design

Cihly jsou jedním z nejstarších stavebních materiálů, který se stále těší velké oblibě. Jsou žádané v interiéru i exteriéru. Přinášíme vám inspiraci, jak využít cihly na zahradě. Dobrou zprávou je, že pokud máte možnost, můžete použít i staré cihly ze stavby. Cihly rozhodně nemusí sloužit jen ke stavbě zdi nebo schodů, podívejte se na 50+ neobvyklých nápadů na cihlový zahradní design.

cihly na zahradě aneb 50+ neobvyklých nápadů na cihlový zahradní design


Odlučovač trávníku

Odlučovač trávníku odděluje záhon od trávníku. Ty z cihel vypadají úžasně. Pokud používáte cihly ze stavby a vadí vám jejich ošuntělý vzhled, ačkoli je právě takový žádoucí, můžete zkusit cihly napustit fermeží nebo je natřít tenkou vrstvou laku, aby se vzhled zlepšil. I když si myslíme, že v tomto případě by to nebylo nutné.


Cihlová cesta

Při stavbě můžete bezchybně použít i cihly z budovy. Nápadů na cihlové silnice najdete jistě nespočet.


Zvýšené lůžko

Vyvýšené záhony vypadají velmi pěkně. Jsou estetické a velmi variabilní. Mohou být vyrobeny z mnoha materiálů: palet, desek, plastu, betonu nebo jen z cihel.

Sdílejte tento článek i Vašim přátelům! Pokud se Vám tyto inspirace na nápady na cihlový zahradní design libily,  doporučujeme také: Recyklujte a využijte starou vanu v domácnosti či na zahrádce.