Bramborové knedlíky z 1 vejce! Originální příloha k jakémukoli masu!

Jen máloco je s naší národní kuchyní spojeno tak úzce, jako naše nejtypičtější příloha – brambory. Jistě si je také dopřáváte několikrát týdně v mnoha různých úpravách s širokým výběrem masa a zeleniny. Pokud máte rádi brambory a hledáte inspiraci pro kreativní obměnu, připravte si jako skvělou přílohu bramborové knedlíky a to jen z 1 vejce!

Hodí se k jakémukoli masu a na talíři vypadají skvěle.

Bramborové knedlíky z 1 vejce jako příloha k jakémukoli masu
Zdroj: ketkes.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Bramborové knedlíky z 1 vejce

Co budeme potřebovat:
  • 500 g vařených, rozmačkaných brambor
  • 100 g mouky
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 20 g tuku
  • 1 vejce

Jak budeme postupovat:

1) Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmačkejte. Smíchejte tuk s vejcem, přidejte sůl, vychladlé brambory, mouku a dobře promíchejte. Z těsta vytvarujte válečky o průměru 2 cm a nakrájejte je na jednotlivé knedlíky. Knedlíky vařte v horké vodě a nemíchejte je.

2) Jakmile knedlíky vyplavou na hladinu vody, po jedné nebo dvou minutách jeden z nich vyjměte, ochutnejte, a pokud je hotový, celý hrnec opatrně slijte.

3) Podávejte je samotné, se sladkou přílohou nebo jako přílohu k masovým pokrmům.

Přejeme dobrou chuť!

Bramborové knedlíky z 1 vejce jako příloha k jakémukoli masu
Zdroj: ketkes.com

Sdílejte tento skvělý recept na bramborové knedlíky i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také další inspirativní recept, konkrétně na Masové koule ve slanině s bramborami připravené v troubě na jednom pekáči.