Velmi oblíbeným pokrmem jsou sladké i slané rolády. Tento recept se zaměřuje na druhou formu. Připravte si doma lahodnú pečenú roládu s uzeným kolenem, obalenou v křupavé slanině. Je to jednodušší, než by se mohlo zdát, ale výsledek je opravdu vynikající jak chuťově, tak vzhledově. Je to také dobrá inspirace pro letní pohoštění při posezení venku. Vyzkoušejte ho sami a tento recept si jistě zamilujete!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Co budeme potřebovat:
- 1 vykostěné uzené koleno
- 9-10 plátků kotlety
- 20 plátků slaniny
- 1 velká cibule
- 2 lžíce hořčice
- 300-400 g strouhaného sýra
- 2 vejce
- mouka
Jak budeme postupovat:
Koleno uvařte ve vodě a poté z něj odřízněte maso. Cibuli nakrájejte na kostičky a osmahněte na másle, smíchejte s kolenem a dejte do chladničky. Kotlety marinujte a nechte marinovat přes noc.
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Připravte si formu a vyložte ji plátky slaniny tak, aby přesahovaly přes okraj. Přidejte sýr a navrch položte kotlety obalené v mouce a vejcích. Přidejte sýr a koleno s cibulí.
Nakonec zabalte kotlety i slaninu do úhledné rolády. Pečte asi 1 hodinu a poté slaninu ještě 5 minut obracejte, aby se opekla ze všech stran.
Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento článek i Vašim přátelům! Jsme si jisti, že Vás zaujme i tento recept: Plněné závitky z vepřového masa, které si každý okamžitě zamiluje.