Lahodné kornouty plněné vanilkovým a čokoládovým pudinkem

Receptů na chutné dezerty není nikdy dost, takže si do své sbírky můžete přidat ten, který jsme vám právě přinesli. Je to skvělá inspirace pro každého, kdo rád peče nebo jí sladké dezerty. Vyzkoušejte tyto originální kornouty se dvěma příchutěmi krému. Vy i vaše návštěva si je jistě užijete. V horkých letních dnech můžete krém vyměnit za osvěžující zmrzlinu nebo ovoce.

Lahodné kornouty plněné vanilkovým a čokoládovým pudinkem
Zdroj: veganblog.it
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Co budeme potřebovat:

na kornouty

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g cukru
  • 1 žloutek
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • citronová kůra z poloviny citronu
  • 1 lžička prášku do pečiva

složení krému

  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 2 balíčky čokoládového pudinku
  • 2 šálky vanilkového cukru
  • 350 g cukru
  • 1 litr vody nebo mléka
  • 9 vaječných bílků


Jak budeme postupovat:

Kornouty: Nejprve smíchejte suché ingredience, poté přidejte máslo, nakonec přidejte žloutek a dobře promíchejte. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho hodinu odpočívat v lednici. Těsto nakrájejte na kousky, rozválejte je a nakrájejte na dlouhé tenké proužky. Každý proužek stočte do tvaru kornoutu a pečte při střední teplotě asi 10 minut.

Oba pudinky uvařte v mléce s cukrem podle návodu a poté mezi ně rovnoměrně rozdělte vanilkový cukr a ušlehané bílky. Kornoutky naplňte krémem a nechte ztuhnout v lednici.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento článek i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také skvělý recept na fantastické domácí věnečky s lahodným nadýchaným krémem!