Vepřové pečené obalené v zelí na jednom plechu – tento lahodný recept si zamilujete!

Čas od času mají všichni muži a chlapci neodolatelnou chuť na pořádný kus masa. Správná hospodyňka se vždy snaží, aby jídlo chutnalo trochu jinak. Pokud i vy hledáte inspiraci v této oblasti, vyzkoušejte tento recept na vepřové pečené obalené v zelí se slaninou. Celková chuť vás jistě velmi příjemně překvapí. Není to nic těžkého, je to jen krkovice obalená zelím, ale výsledek je opravdu vynikající. Vyzkoušejte. Tento recept se jistě stane vaším oblíbeným.

Vepřové pečené obalené v zelí na jednom plechu
Zdroj: kuchniaaleex.blogspot.com

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.



Vepřové pečené obalené v zelí na jednom plechu

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg vepřová krkovice
  • velká cibule
  • 1 kg kysaného zelí
  • slanina
  • 2-3 lžíce oleje
  • koření: sůl, pepř, vegeta, česnek


Jak budeme postupovat:

1) Slaninu opečte a maso nakrájejte tak, aby bylo rozděleno na plátky, ale ne až do konce. Mezery vyplňte pepřem

Vepřové pečené obalené v zelí se slaninou na jednom plechu
Zdroj: kuchniaaleex.blogspot.com

2) Cibuli naskládejte mezi plátky masa a nechte ji přes noc odpočinout. Vymažte zapékací misku olejem.

3) Připravte si zelí a vložte ho na dno zapékací mísy. Vložte maso a do mezer přidejte ještě trochu zelí.

4) Maso pokryjte slaninou a poté poslední vrstvou zelí tak, aby bylo dobře obalené.

Vepřové pečené obalené v zelí se slaninou na jednom plechu
Zdroj: kuchniaaleex.blogspot.com

5) Misku uzavřete a pečte 2 hodiny v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Podávejte s přílohami podle chuti.

Vepřové pečené obalené v zelí se slaninou na jednom plechu
Zdroj: kuchniaaleex.blogspot.com

Sdílejte tento recept i svým přátelům a inspirujte se dalším super receptem na karbanátky s mletým masem a zelím.