Kokosovo-čokoládový dort plněný krémem s úžasnou a lehkou chutí!

Tento recept pravděpodobně nebude určen pro začátečníky v kuchyni, ale naopak poslouží jako skvělá inspirace pro ty, kteří již zdolali všechny kulinářské milníky a zároveň se chtějí dále a dále zdokonalovat. Zkuste si připravit tento lahodný a krásně vypadající kokosovo-čokoládový dort plněný krémem, který v sobě spojuje lehkou chuť exotického kokosu a známé klasické čokolády. Dohromady tvoří nezapomenutelnou kombinaci.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Kokosovo-čokoládový dort plněný krémem

Co budeme potřebovat:
  • 1 litr mléka
  • 1 pudink se smetanovou příchutí
  • 60 g škrobu
  • 8 lžiček cukru
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 10 g želatiny
  • asi 30 ml bílé sladké smetany

Složení polevy:

  • 150 ml sladké smetany
  • 100 g hořké čokolády

Složení těsta (připravte 3x, získáte 3 vrstvy těsta):

  • 70 g vaječných bílků (přibližně 2 vejce)
  • 60 g cukru
  • 10 g mouky
  • 10 g škrobu
  • 10 g kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mléka
  • 1 lžička rumu

Jak budeme postupovat:

1. Želatinu rozpusťte ve 100 ml mléka. Ve 200 ml mléka uvařte pudink s cukrem a škrobem. Zbytek mléka svařte s cukrem a kokosem, pak přidejte pudink a vařte, dokud směs nezhoustne, nakonec vmíchejte rozpuštěnou želatinu a smetanu.

2. Během vaření smíchejte čokoládu se smetanou. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Bílky vyšlehejte s cukrem. Poté do těsta vmíchejte všechny ostatní ingredience a pečte ve formě o průměru 24 cm asi 15 minut při 160 stupních.

3. Postup opakujte se všemi vrstvami. Nakonec vrstvy naskládejte na sebe: těsto-krém-krém-máslo-krém-máslo-krém. Celý dort polijeme polevou a můžeme ozdobit kokosem. Nechte ztuhnout v lednici a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept i svým přátelům a zkuste také úžasný recept na lahodné kokosové “Raffaelo” kuličky, po kterých se u vás doma jen zapráší!