Domů Recepty Ořechový základ a navrch smetanový krém: Vyzkoušejte tuto dobrotu!

Ořechový základ a navrch smetanový krém: Vyzkoušejte tuto dobrotu!

ZDROJkolaciusrcu.blogspot.com

Milovníci ořechových dezertů, rychle sem! Dnešní dezert je přesně pro vás. Konkrétně si společně přichystáme fantastickou ořechovou dobrotu navíc s ještě lepším smetanovým krémem. Už z názvu se vám může zdát, že příprava této ořechové mňamky bude nad vaše síly. Opak je pravdou, příprava je opravdu jednoduchá, a navíc vám to zabere jen pár desítek minut, což je také velice velké plus.

Zbíhají se vám už sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tuto ořechovou dobrotu se smetanovým krémem!

Recept na výborný ořechový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: kolaci.biz

Pokud hledáte nějakou sladkou dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento lahodný dort s mandarinkami!


Výborný recept na ořechovou dobrotu:

Co budeme potřebovat:

těsto:

  • 80 g cukru krystal
  • 100 g mletých ořechů
  • 100 g nadrcených piškotů
  • 5 vaječných bílků
  • 2 žloutky
  • 50 ml oleje
  • 1 lžičku prášku do pečiva

krém:

  • 3 žloutky
  • 2 balení zlatého klasu (originální krémový prášek s vanilkovou příchutí)
  • 5 lžic cukru krystal
  • 700 ml mléka
  • 100 g másla
  • 300 ml smetany ke šlehání

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si z bílků vyšleháme tuhý sníh s polovinou cukru (určený na těsto). Ve vedlejší míse ušleháme žloutky se zbytkem cukru. Přidáme olej, prášek do pečiva, rozemleté ořechy a nadrcené piškoty. Důkladně promícháme a opatrně přidáme bílkový sníh.

Nepřehlédněte:
Královský jablečný koláč - fantastická chuť a jednoduchá příprava

2) Směs navrstvíme na plech, který jsme si vystlali pečícím papírem. Ideální rozměry plechu jsou 40×28. Pečeme při 180 stupních zhruba 8-10 minut. Po vychladnutí podélně rozřízneme na 2 poloviny.

3) Pokračujeme krémem. Mléko si dáme na mírný plamen a vaříme. Jakmile se nám mléko začne vařit, odstavíme. Postupně přidáváme zlatý klas, žloutky a cukr. Důkladně promícháme a opět vrátíme na mírný plamen. Stále mícháme, dokud nám směs nezhoustne.

4) Máslo si našleháme a po lžičkách jej vmícháme už do vychladlého krému. Smetanu si také vyšleháme do tuhé šlehačky.

5) Na první plát těsta navrstvíme pudinkový krém. Následuje druhý plát těsta. A na vrch ušlehaná šlehačka. Můžeme zvolit i druhý postup kdy těsto nebudeme řezat na 2 poloviny ale ponecháme si jeden vyšší plát těsta, na který navrstvíme krém a na krém šlehačku. Můžeme přizdobit nastrouhanou čokoládou či zbylými ořechy. Na úplný závěr vložíme do lednice ideálně přes noc.