K ložnici snů vám pomůže profesionální návrh ložnice

V ložnici jakožto nejvíce soukromému prostoru našeho domova bychom se měli cítit absolutně sami sebou. Samozřejmostí by měla být útulná atmosféra, nám příjemná barevná škála a také správné a kvalitní materiály. Neexistuje univerzální řešení perfektní ložnice. Nejen že každý jsme jiný a svou oázu klidu a odpočinku si představujeme trochu jinak, i naše prostorové možnosti jsou zcela odlišné. Nebojte se využít rady profesionála a vytvořit s jeho pomocí jedinečnou ložnici svých snů.

k ložnici snů vám pomůže rada profesionála
Zdroj: shutterstock

Ložnice jako z katalogu

Kdo sleduje interiérové trendy, nemohl si nevšimnout, že pod pojmy moderní a stylová ložnice se ukrývá celá škála vizuálně atraktivní a opravdu vkusných řešení, ze kterých často přechází zrak. To, co se nám ale líbí na fotce, ovšem ne vždy funguje dobře v našem interiéru a cítíme se v tom příjemně. Dobrý bytový designér umí perfektně pracovat s prostorem a využít jej na maximum. Zároveň také zná zákonitosti kombinování barev a materiálů i šikovné fígle a triky, jak do prostoru vnést více světla, opticky snížit stropy nebo prostor zvětšit. Na základě toho všeho vám designér připraví návrh ložnice, která odpovídá současnému bytovému designu a strčí do kapsy všechny ložnice, nad nimiž jste se zasněně rozplývali.

Nezaměřujte se pouze na trendy

Každý si přejeme obývat stylový prostor, který má šmrnc a vypovídá o nás, že máme vytříbený vkus. Stejně jako v módě, tak i v interiérovém designu se na nás valí nové trendy v podstatě neustále a hlavně ze všech stran. Velmi snadno se tak může stát, že se nám z toho všeho pěkně zamotá hlava a ve víru všech těch zajímavých nápadů úplně zapomeneme, kdo jsme my a co se nám opravdu líbí.

I z tohoto důvodu by měl být opravdu dobrý designér aspoň trochu i takovým malým psychologem-amatérem, který by měl být schopen ze společného rozhovoru odhadnout, jaký styl je vám blízký, co se vám líbí a v jakém prostředí se mohli cítit opravdu dobře. Trendy nejsou vůbec špatné. Ale spíše než hlavní hvězdou by měly být jen vyšperkováním vašeho osobního stylu.

k ložnici snů vám pomůže rada profesionála
Zdroj: shutterstock

Obraz místo slov

Kromě toho, že díky profesionálnímu návrhu ložnice získáte zcela originální řešení prostoru dělané vám přesně na míru a můžete si vše prohlédnout ještě před realizací bez netrpělivého čekání na výsledek, má to ještě jednu velkou výhodu. Zejména při rekonstrukcích a radikálnějších proměnách prostoru je zcela zásadní, aby stavební firma či najatý řemeslník dobře pochopili veškeré navržené úpravy a také to, jak má finální interiér vypadat. Pokud se chcete vyhnout komplikovanému vysvětlování, u kterého vždy hrozí nepochopení, předložte profíkům vypracovaný 3D návrh a pobavte se konkrétně nad ním. Uvidíte, že všechno půjde jako po másle a bez zádrhelů.