Vepřová krkovička na luxusní způsob: Zapečeno s cibulí, žampióny a rozplývajícím se sýrem

Vepřové maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami. Tato zapečená vepřová krkovička s cibulí, žampióny a sýrem chutná úžasně. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne Vám lahodný oběd. Pojďme na to.

zapečená vepřová krkovička s cibulí, žampióny a sýrem
Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

Recept na zapečenou vepřovou krkovičku:

Co budeme potřebovat:

  • 4 kousky vepřového karé nebo krkovičky
  • sůl, černý mletý pepř podle chuti
  • 50 g červené cibule
  • 150 g strouhaného sýra
  • 50 g žampionů

Jak budeme postupovat:

1) Maso si naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a polijeme olivovým olejem.

2) Zprudka osmahneme na pánvi z obou stran a poté na maso navrstvíme kroužky cibule, strouhaný sýr, plátky žampionů i kolečka rajčat.

3) Pečeme v rozehřáté troubě při 200 °C asi 20 minut.

zapečená vepřová krkovička s cibulí, žampióny a sýrem
Zapečená vepřová krkovička chutná skvěle.            Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

4) Hotovo, můžeme podávat s oblíbenou přílohou. 

zapečená vepřová krkovička s cibulí, žampióny a sýrem
Podávám s oblíbenou přílohou.                              Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

Doporučujeme také vyzkoušet recept na – Rychlý tuňákový salát – Úžasná chuť a jednoduchá příprava