Domů Recepty Kuřecí prsa v bramboráku se smetanovým dresinkem a zeleninou

Kuřecí prsa v bramboráku se smetanovým dresinkem a zeleninou

ZDROJviccmagazin.com
kuřecí prsa v bramboráku se smetanovým dresinkem a zeleninou
Zdroj: viccmagazin.com

Pokud Vás vaše osvědčené recepty již omrzely, zkuste pro tentokrát změnu. Tyto zapečená kuřecí prsa v bramboráku se smetanovým dresinkem a zeleninou Vás rozhodně dostanou. Kuřecí maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami. Nejen, že si pochutnáte, ale suroviny navíc můžete obměňovat podle vašich chutí a možností. Pojďme na to.

kuřecí prsa v bramboráku se smetanovým dresinkem a zeleninou
Zdroj: viccmagazin.com

Recept na kuřecí prsa v bramboráku:

Co budeme potřebovat:

Na bramborové placky:

  • 1 kg strouhaných brambor
  • 2 vejce
  • Sůl, pepř, česnek, mouka
  • kuřecí prsa

Na dresink

  • 500 g zakysané smetany
  • Sůl, pepř, česnek

Zelenina podle chuti (rajčata, paprika, okurky, fialová cibule, ledový salát)


Jak budeme postupovat:

  1. Smícháme si nastrouhané brambory s vejci, moukou a dochutíme pepřem. Následně usmažíme bramboráky.
  2. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, okořeníme a orestujte. 
  3. Smíchejte zakysanou smetanu s pepřem a nakrájíme zeleninu. 
  4. Nakonec pomažeme bramborové placky dresinkem a naplníme je kuřecím masem a zeleninou.

Doporučujeme: Mísa plněná brambory, šunkou a sýrem – Rychlý oběd v zapékací míse