Vánoční cukroví by nemělo za žádnou cenu chybět na svátečním stole. Ať už se raději držíte tradičních druhů nebo rádi zkoušíte něco nového, vždy je dobré myslet na pečení s velkým předstihem. K vánočnímu cukroví patří rovněž oblíbené pařížské rohlíčky. Vyzkoušejte tento recept od Moniky a připravte si je letos.
Recept na pařížské rohlíčky:
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 300g mletých vlašských ořechů
- 300g cukr krupice
- 2 žloutky
- 1 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 lžičky kakaa
Krém:
- 3 vejce
- 150g cukr krupice
- 2 lžíce kakaa
- 250g změklého másla
Jak budeme postupovat:
- Z uvedených surovin si vypracujeme těsto a necháme ho do druhého dne v ledničce.
- Těsto si podsypáváme, trošku lepí. Rozválíme, vykrajujeme rohlíčky, které pečeme pomalu do křupava, v troubě rozehřáté na 170 stupňů asi 10 minut, hlídáme aby se nepřipálili.
- Nad parou vyšleháme vejce s cukrem asi deset minut do husté pěny, přidáme kakao a ještě šleháme asi pět minut.
- Necháme vychladnout.
- Máslo si vyšleháme do pěny, postupně přidáváme žloutkovou směs a vyšleháme do hladkého hustého krému.
- Stříkáme na upečené rohlíčky a máčíme do čokoládové polevy.
- Nakonec pařížské rohlíčky necháme vychladit.
Jsou jemné a moc dobré. Vyzkoušejte také recept na “Vynikající sušenky s džemem – recept na vánoční cukroví“