Jablečný zákusek se smetanovým krémem a velmi jemným piškotem

Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost. Připravte svým známým nebo rodině recept na jablečný zákusek se smetanovým krémem a velmi jemným piškotem. Tento dezert si zamiluje opravdu každý. Ať už si oblíbenou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě tohoto chutného zákusku ocení všichni.

jablečný zákusek se smetanovým krémem a velmi jemným piškotem
Zdroj: ala-piecze.blogspot.com

Co budeme potřebovat na jablečný zákusek:

Na těsto:

  • 130 g pšeničné hladké mouky
  • 70 g bramborového škrobu
  • 150 g kr. cukru
  • 100 g másla
  • 70 g margarínu
  • 1 vejce
  • 2 žloutky

Na jablečnou vrstvu :

  • 1,5 kg jablek
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 2 ks vanilkového pudinkového prášku

Krém Stracciatella:

  • 0,5 l smetany ke šlehání 30%
  • 250 g mascarpone
  • 250 g řeckého jogurtu
  • 0,5 šálku moučkového cukru
  • 100 g čokoládových vloček
  • 5 lžiček instantní želatiny
  • 1/3 sklenice vody

Dále:

  • 1 ks. citronové želé

Jak budeme postupovat:

1) Měkké máslo, margarín a cukr vyšleháme do pěny. Bez přerušení šlehání nejprve přidáme jeden žloutek po druhém a poté vejce. Šleháme ještě několik minut. 

2) Smícháme si mouku, škrob a přidáme do vaječné hmoty. Důkladně promícháme při nejnižší rychlosti. Těsto rovnoměrně navrstvíme na plech o rozměrech 20 x 30 cm, který je na vystlán pečícím papírem. Těsto je dost tuhé, takže je nejlepší navrstvit ho špachtlí.

3) Vložíme do trouby předehřáté na 175 ° C na přibližně 25 minut a pečeme, dokud nebude mít světle-zlatou barvu (provedeme test párátkem).

Jablečná vrstva:

4) Jablka si oloupeme a nastrouháme nahrubo. Směs přendáme do hrnce, přidáme máslo a dusíme na mírném ohni 3-4 minuty. Přidáme pudinkový prášek a důkladně promícháme. Vaříme asi 5 minut, dokud směs nezhoustne. Necháme vychladnout a poté navrstvíme na těsto.

Krém Stracciatella:

5) Nalijeme želatinu do studené vody a necháme ji nabobtnat, následně zahříváním rozpustíme. Mascarpone vyšleháme s moučkovým cukrem a jogurtem, přidáme i vyšlehanou smetanu. Za stálého míchání přidáme želatinu. Nakonec přidáme čokoládové vločky a tentokrát znovu promícháme už jen ručně, špachtlí.

6) Hotovou hmotu navrstvíme na ztuhlou jablečnou hmotu. Vložíme ztuhnout do lednice a před podáváním nalijeme na vrch citrónovou želatinu.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Tento jablečný zákusek se smetanovým krémem a velmi jemným piškotem si zamilujete.