Fantastické smetanové muffiny, po kterých se u vás doma jen zapráší!

Pokud hledáte inspiraci na snadnou a rychlou chuťovku ke kávě, pak je vaše hledání u konce! Dnes si konkrétně přichystáme fantastické smetanové muffiny.

Jedná se o dezert, který vás nadchne především svou jednoduchou a velice rychlou přípravou. Díky tomu je také skvělým tipem na pohoštění pro nečekanou návštěvu. S přípravou těchto muffinů si hravě poradí téměř každý kuchařský začátečník. Nebojte se tedy do této přípravy zapojit i vaše děti. navíc vám na přípravu tohoto zákusku postačí pouze těchto pár ingrediencí, které skoro vždy máte doma.

Tyto muffiny ze zakysané smetany jsou také skvělým tipem na víkendovou snídani do postele, kterou jistě uděláte radost celé vaší rodině. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tuto smetanovou mňamku!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Recept na výborné muffiny ze zakysané smetany - Prima inspirace
Zdroj: brainum.ru

Co budeme potřebovat:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 4 ks vajec
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 5 lžic zakysané smetany
  • 1 pytlík vanilkového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si vyšleháme cukr (také vanilkový) společně s vejci. Postupně přidáváme máslo a také zakysanou smetanu. Vše důkladně promícháme.

2) Dále do směsi přidáme mouku a také prášek do pečiva. Opět důkladně promícháme.

3) V dalším kroku si hotovou směsí vyplníme muffinové formy.

4) Pečeme při 200 stupních dozlatova. Máme hotovo!

Přejeme Vám dobrou chuť!

Vyzkoušeli jste tento skvělý recept? Podělte se s námi o výsledek. Vyfoťte Váš výtvor a zašlete nám ho na náš email primainspirace@email.cz. Děkujeme

Sdílejte tento recept na fantastické smetanové muffiny také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete recept na nejlepší domácí věnečky se žloutkovým krémem.