Babiččin tvarohový pamlsek s jablky, který musíte vyzkoušet

V dnešním článku Vám představíme skvělý recept na babiččin tvarohový pamlsek s jablky, který si každý určitě zamiluje. Připravte ho co nejdříve svým známým a rodině, kteří si ho také oblíbení. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat.

Babiččin tvarohový pamlsek s jablky má rychlou přípravu
Babiččin tvarohový pamlsek s jablky má rychlou přípravu.     Zdroj: marmiton.org

Co budeme potřebovat na tvarohový pamlsek s jablky:

  • 2 jablka
  • 5 vajec
  • 250 gramů krupicového cukru
  • 200 gramů másla
  • 400 gramů měkkého tvarohu
  • 450 gramů polohrubé mouky
  • 10 g kypřicího prášku do pečiva

Jak budeme postupovat:

1) Nejprve si ve větší míse vyšleháme vejce spolu s krupicovým cukrem do pěny. Potom si v malém hrníčku pomocí mikrovlnky rozpustíme máslo, necháme chvíli vychladnout a zapracujte jej do vaječné pěny. Nakonec do mísy přisypeme polohrubou mouku, kypřicí prášek, přidáme i měkký tvaroh a vypracujeme mixérem hladké a polotekuté těsto.

2) Vezmeme formu na koláč, vysteleme ji pečícím papírem a vlijeme do ní připravené těsto, které rovnoměrně rozprostřeme.

3) Další fází je příprava jablek. Ty si oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme je na tenčí plátky, které navrstvíme na povrch tvarohového těsta.

TIP: Pokud máte rádi skořici, můžete jí jablka před pečením koláče posypat spolu s cukrem.

4) Těsto s jablky pak dáme péct do trouby na 40 minut při 180 stupních Celsia. Ideální je, když troubu budeme mít předehřátou.

5) Upečený koláč necháme vychladnout a posypeme jej na závěr moučkovým cukrem.

6) Podávat zákusek můžeme buď se zakysanou smetanou, nebo kopečkem vyšlehané smetany. Bude ale skvostný i jen tak samotný se šálkem oblíbené kávy nebo čaje.

Vyzkoušeli jste tento skvělý recept? Podělte se s námi o výsledek. Vyfoťte Váš výtvor a zašlete nám ho na náš email [email protected]. Děkujeme

Pokud máte doma ještě jablka, tak určitě vyzkoušejte také recept na „Vynikající jablečný koláč připravený během chvilky – těsto stačí nalít na jablíčka a upéct„ všichni si ho zamilují.

Sdílejte tento recept na babiččin tvarohový pamlsek s jablky s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají.