Domů RECEPTY Žloutkové řezy s čokoládovým krémem – jednoduchý recept a úžasná chuť

Žloutkové řezy s čokoládovým krémem – jednoduchý recept a úžasná chuť

Když najdete dobrý recept na dezert, bylo by hříchem ho nepřipravit. Dnes si ukážeme fantastické žloutkové řezy s čokoládovým krémem, které mají jednoduchou přípravu a úžasnou chuť! Můžete ho připravit společně s cukrovinkami a podávat jej na slavnostní tabuli. Pojďme na to.

dezrts
Zdroj: viccmagazin.com

Co budeme potřebovat:

  • 500 g mouky / hladká
  • 150 g margarínu
  • 150 g cukru
  • 2 balení prášku do pečiva
  • 3 žloutky
  • mléko

Na krém:

  • 200 ml vanilkového mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • 10 ml rumu
  • 100 g másla
  • 100 g cukru

Na polevu:

  • 3 vejce
  • 200 g cukru

Jak budeme postupovat:

1) Všechny přísady na těsto si smícháme a rozdělíme na tři kusy. Každý kus rozválíme a samostatně upečeme na plechu.

2) Smícháme vanilkové mléko s kakaem a rumem. Zahřejeme a chvíli povaříme. Po vychladnutí vmícháme máslo, cukr a vyšleháme krém.

3) Sestavíme dort tak, že mezi jednotlivé vrstvy těsta navrstvíme krém.

4) Nakonec si vyšleháme bílky s cukrem a zahřejeme. Výslednou směs použijeme jako polevu na povrch dortu. Na závěr zasypeme strouhanou čokoládou a necháme ztuhnout v lednici.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Zdroj receptu: viccmagazin.com